');
Najnovije vesti
Blic Vesti Svet

SPLIT CELE NOĆI "POD OPSADOM" Policija tragala za Ivanom koji je NAMERNO PREGAZIO POLICAJCA, evo zašto ne mogu da ga lociraju

Pripadnici splitske policije celu noć sa srede na četvrtak neumorno su tragali za 29-godišnjim Ivanom Božićem kojeg se sumnjiči da je u sredu nešto pre jedan sat u noći namerno automobilom pokušao da ubije 20-godišnjeg policajca koji je pokušao da ga zaustavi u ulici Domovinskog rata u Splitu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
IVAN BOŽIĆ SPLIT Foto: Policijska Uprava Splitsko-Dalmatinska / Ustupljene fotografije
IVAN BOŽIĆ SPLIT

Ali, kako nezvanično saznaje Slobodna Dalmacija, nisu zasad imali sreće i begunac još nije pronađen i uhapšen iako su dobili nekoliko dojava gde bi on mogao da se krije pa su tako na području Solina i okoline tokom noći izvršili pretrage nekoliko stanova i kuća.

Blic preporučuje

Lociranje begunca otežano je utoliko što on, kako se saznaje, sa sobom nema mobilni telefon pa ga je nemoguće locirati i pratiti njegovo kretanje preko signala i baznih stanica.

Zato policija mora da se osloni na dojave građana i obaveštajne razgovore s osobama iz Božićevog kruga porodice, prijatelja i poznanika što onda dovodi i do netačnih informacija poput one da je u sredu popodne viđen u splitskoj bolnici zbog čega je KBC Split u jednom trenutku bio "pod opsadom" specijalne i interventne policije.

I u četvrtak ujutro nastavljena je pojačana policijska kontrola automobila na saobraćajnicama na području Solina i okoline.

Povređeni policijski službenik i dalje je u bolnici, a prema poslednjim informacijama stabilno je i dalje je pod intenzivnim nadzorom lekara.

Splitskoj policiji pomažu i kolege iz šibensko-kninske Policijske uprave, s obzirom na mogućnost da je odbegli Božić tamo pobegao jer je poreklom iz Čvrljeva kod Unešića.

"Plaši se odmazde"

- Pozivam svog sina da se preda, to mu je najpametnije rešenje - reči su Ante Božića, oca Ivana Božića.

Očajni otac tvrdi da je Ivan tokom dana kontaktirao sestru i da je vrlo verovatno da će se predati u pratnji svog advokata. O svemu su obavestili policiju i nadaju se pozitivnom ishodu.

- Boji se odmazde policije. To je možda najveća prepreka njegovoj predaji. Iako je odmah pitao kako je nesrećni policajac, pravdajući se da ga nije video.

(Slobodna Dalmacija, Jutarnji list)