Fudbal

Rasplet u grupama E i F: Hrvatska drži sudbinu u svojim nogama

Rasplet u grupama E i F: Hrvatska drži sudbinu u svojim nogama
Foto: Twitter / Printscreen | Rasplet u grupama E i F: Hrvatska drži sudbinu u svojim nogama

Utakmicama u grupama E i F grupa, danas se nastavlja Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru, a u centru pažnje biće okršaj Hrvatske i Belgije koji će direktno odlučiti putnika u osminu finala. "Vatreni" drže sudbinu u svojim nogama.

Hrvatska utakmicu dočekuje na vrhu tabele grupe F, ali još nije osigurala plasman u osminu finala. Bod protiv Belgije bio bi dovoljan, dok bi pobjeda "Vatrenim" možda donijela i prvu poziciju i ipak nešto lakši put u drugoj fazi takmičenja.

"Odlučujuća utakmica je ispred nas protiv druge reprezentacije svijeta s FIFA-ne liste. Sjajna su reprezentacija, sigurno da smo mogli birati ne bi izabrali da ta utakmica odlučuje. I njima je ključna utakmica i nećemo se zavarati s njihovim nešto slabijim igrama. Neće biti lagno, nećemo igrati na bod jer takva igra uvijek donese nešto lošega", rekao je hrvatski selektor Zlatko Dalić u najavi utakmice.

"Ovo je utakmica nakon kojeg nema popravnog. Činjenica je da smo drugačije razmišljali o raspletu u grupi i mi i Belgija. Bitno je da smo na pravom nivou. Sigurno će biti drugačije nego u prve dvije utakmce," dodao je Dalić koji neće previše mijenati sastav u odnosu na meč protiv Kanade.

S druge strane, Belgiji igra samo pobjeda koja ih sigurno vodi dalje, a značajna vijest mogla bi biti najavljeni povratak Romelua Lukakua u početni sastav.

U drugom meču ove grupe sastaju se Maroko i Kanada, a Marokancima je dovoljan i bod za siguran prolazak.

Uzbudljivo će biti i u grupi E gdje sve četiri ekipe imaju šanse za prolazak. Očekuje se da Španija potvrdi put u osminu finala protiv Japana, ali "Crvenu furiju" čeka dosta težak zadatak protiv neugodnih "Samuraja" kojima bi u nekom slučaju mogao odgovarati i neriješen rezultat s golovima.

S druge strane, Njemačka koja je prije ovoga kola bila u nezavidnoj situaciji, treba pobijediti Kostariku barem dva gola razlike kako ne bi strahovala zbog eventualnog remija s više golova između Španije i Japana, a u slučaju da ne bude pogodaka na pomenutom susretu, dovoljna im je bilo kakva pobjeda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije