Najnovije vesti
Vesti Novi Sad
Zbog izgradnje garaža izmešta se vrelovod sa Trga republike a EVO ŠTA ĆE BITI SA GARAŽAMA KOD SNP

Zbog izgradnje garaža izmešta se vrelovod sa Trga republike a EVO ŠTA ĆE BITI SA GARAŽAMA KOD SNP

U planu je rekonstrukcija vrelovoda na Trgu republike u Novom Sadu, odnosno njegovo skoro izmeštanje zbog izgradnje garaže. Novosadska toplana upravo je dodelila posao rekonstrukcije vrelovoda, vredan 4,9 miliona dinara, grupi ponuđača u kojoj su "Best izgradnja" i "Amkor" a ugovor koji su zaključile obe strane trajaće godinu dana.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Trg republike u Novom Sadu Foto: 021.rs / Ustupljene fotografije
Trg republike u Novom Sadu

Ovo je jedna od četiri javne garaže koje će se narednih godina graditi u Novom Sadu. Izgradnja podzemnih garaža je u toku u Ulici Modene i u krugu Banovine, a ispod Trga republike planira se podzemna garaža kapaciteta najmanje 400 parking mesta.

U Šafarikovoj ulici u planu je nadzemna, spratna garaža sa 350 parking mesta i očekuje se da će ona biti poslednja u planu izgradnje a pitanje je: šta će biti sa montažno-demontažnom garažom kod Srpskog narodnog pozorišta?

Kako je 021.rs pisao, zbog izgradnje četiri javne garaže u okviru koncesionog posla Grada Novog Sada, "Best in Parking - holdinga" i novosadske "Inobačke", očekivana je demontaža privremene, pokrivene garaže kod SNP kojom upravlja "Parking servis".

Demontaža neće uslediti dok se funkcija ovog prostora ne prilagodi nečemu drugom, odnosno planiranom novom gradskom trgu.

(021.rs)