');
Najnovije vesti
Vesti Hronika
"SPREMA SE ZA SVADBU I IDE NA ISPIRANJE RANE, IMA STRAH I KADA IZLAZI NA ULICU" Nišlija koji je brutalno pretučen jer se javio komšinici izašao iz bolnice

"SPREMA SE ZA SVADBU I IDE NA ISPIRANJE RANE, IMA STRAH I KADA IZLAZI NA ULICU" Nišlija koji je brutalno pretučen jer se javio komšinici izašao iz bolnice

“Plaši se, ima strah kada izlazi na ulicu. I mlađi sin je došao iz Beograda. Uvek je neko sa njim. Može da govori ali otežano priča. Zaboli ga vilica posle nekog vremena, ima pulsiranje. Gde su bile modrice, sada je koža požutela.”

Slušaj vest
0:00/ 0:00
. Foto: Branko Janačković / Ringier
.

Ovim rečima N.Ž., majka Nišlije S.Ž. (29) opisuje stanje svoga sina, osam dana nakon što ga je bez ikakvog razloga i povoda na ulici pretukao osamnaestogodišnji momak njihove komšinice i slomio mu vilicu, samo zato jer joj se javio na ulici.

S.Ž. je operisan na odeljenju maksilofacijalne hirurgije Klinike za dentalne bolesti i nakon uspšnog zahvata, posle nekoliko dana, da bi se spremio za svadbu koja je zakazana za sutra (1.decembar).

Sokak u naselju Duvanište u kojem je došlo do napada
Foto: Branko Janačković / Ringier
Sokak u naselju Duvanište u kojem je došlo do napada

-Sprema se za svadbu, ide u međuvremenu da ispira ranu. Plaši se da li će moći sutra na svadbi moći da izdrži do kraja. Oni se svi slobodno kreću kao da ništa nije bilo, ja samo želim pravdu, ništa me drugo ne interesuje, da se to okonča kako treba ali za sada ne vidim nikakav pomak - priča zabrinuta majka.

Kako je “Blic” pisao, S.Ž. je povređen 22.novembra oko 20 časova kada je pošao do prodavnice, da budućoj supruzi koja je u četvrtom mesecu trudnoće kupi večeru. Čim je izašao iz sokaka u Duvaništu u kojem stanuju, naišao je na komšinicu, koja ima 16 ili 17 godina, i njenog momka koji ima 18 godina.

-Komšinica mu se prva javila sa “ćao”, i on joj je otpozdravio sa “ćao”. Znaju se jer živimo dve kuće od njene, ona se igrala sa našim mlađim sinom dok su bili deca. Kada je krenuo, komšinicin momak ga je zgrabio za ruku i počeo da ga steže. “Kome ti to ćao, znaš li ti ko sam ja u ovom gradu”, upitao ga je. A onda mu je pustio za ruku i udario ga pesnicom po vilici. On je pao u baru, a ovaj je nastavio da ga šutira po glavi. Ima hematome, posekotinu iza uva, imao je i krvarenje iz nosa i ustiju, ali nos srećom nije polomljen, pokazali su snimci. Zbog preloma vilice, morao je na operaciju, ispričali su ranije roditelji pretučenog mladića N.Ž. I M.Ž.

S.Ž. se nakon napada nekako pridigao i vratio kući. Prvog ga je na vratima ugledala buduća supruga koja je trudna, u četvrtom mesecu trudnoće, i koja je doživela šok zbog kojeg je i sama morala na dodatne lekarske preglede. Roditelji su ranije ispričali da Stefan nije smeo da prijavi nasilnika, ali da su lekari kada su uočili prelom vilice, po službenoj dužnosti morali da prijave policiji tešku povredu, kako to zakon nalaže. Oni su rekli i da su u strahu, zato što nasilnik nije u pritvoru već se postupak protiv njega vodi uredovnom postupku, pa sina ne smeju samog da puste da izađe van kuće.

Niška policija saopštila je nakon incidenta, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv osamnaestogodišnjaka iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda.

-On se sumnjiči da je 22.novembra udario pesnicom u lice i teško povredio dvadesetdevetogodišnjaka kome je ukazana lekarska pomoć u Kliničkom centru u Nišu, saopštila je ranije policija.