Medvedev: "Mahnita tetka Ursula... Nema nikakve EU, to je 51. američka država"

Dmitrij Medvedev ocenio je da je EU 51. država SAD, nakon što je šefica Evropske komisije uklonila sa Tvitera saopštenje o gubicima Oružanih snaga Ukrajine.

Izvor: Sputnjik

Sreda, 30.11.2022.

21:39

Medvedev:
EPA-EFE/WILLY KURNIAWAN / POOL

"Mahnita tetka Ursula je preko svog Tvitera obavestila svet da su Oružane snage Ukrajine 'izgubile 100.000 vojnika'. Očigledno je da je tetkica dobila ćušku iz Vašingtona. Čini se da je bilo bolno. Deluje krajnje ponižavajuće. Nema nikakve Evropske unije, postoji država broj 51", napisao je Medvedev.

Prethodno je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen objavila da je, na osnovu dosadašnjih procena, od početka specijalne vojne operacije, "poginulo preko 100.000 ukrajinskih vojnika i više od 20.000 civila".

Nakon toga, iz pisane i video objave Fon Der Lajenove potpuno je uklonjen deo o broju poginulih i ranjenih.

Evropska komisija je potvrdila da je iz izjave Fon der Lajenove obrisala informacije o poginulim ukrajinskim vojnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: