Vesti

0

Na pragu rešenje za problem otpada u Subotici i još šest opština

Autor: SI

Izvor: Beta

Na pragu rešenje za problem otpada u Subotici i još šest opština

Izvor: Prntscr/YouTube

Početkom novembra pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine Regionalnoj deponiji Subotica dodelio je integrisanu dozvolu za upravljanje komunalnim otpadom (IPCC), i to bi, prema najavama, trebalo da reši problem otpada grada Subotice i još šest opština – Sente, Čoke, Kanjiže, Novog Kneževca, Bačke Topole i Malog Iđoša.

Kako je saopšteno je iz pokrajinske vlade, tim povodom, resorni sekretar Nemanja Erceg i direktor Regionalne deponije Gilgor Gelert razgovarali su danas o daljim aktivnostima tog preduzeća.

U razgovoru je istaknuto da je reč o jedinom postrojenju u zemlji gde se radi sekundarna separacija, a u kojem će se, u skladu sa integrisanom dozvolom, po prvi put u Republici Srbiji "kroz liniju za sekundarnu separaciju iz komunalnog otpada vaditi reciklabilni materijali".

"Sav komunalni otpad i neopasni otpad iz industrije biće moguće preraditi. Izdvojeni materijali poput hartije, metala ili plastike moći će da se ponovo iskoriste, a deo koji nije iskoristiv biće odložen na sanitarnu deponiju", naveo je Erceg.

Regionalna deponija Subotica smeštena je između Bikova i Oroma, a po Gelertovim rečima rečima u ovom trenutku njen kapacitet je 70.000 tona, od čega 30.000 tona čini čvrst otpad.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR