Google lovi prevarante zbog lažnih usluga

30.11.2022

17:08

0

Autor: 24sedam

Tužbe protiv prevaranata koji ciljaju vlasnike malih firmi, a nakon što je grupa imitirala servis kompanije i žrtvama nudila biznis profile

Google lovi prevarante zbog lažnih usluga
Gugl - Copyright 24sedam/M. Sh

Usluga je inače besplatna, a Google je nudi onima koji žele da se njihov posao reklamira u rezultatima pretraživanja, u okviru Google Maps, a sa ključnim informacijama kao što su komentari klijenata i kontakt informacije. Prevaranti su se dosetili da mogu da naplaćuju ono što se inače ne plaća, a sada bi sami za to mogli da plate, budući da je sukob s tehnološkim gigantom ozbiljna stvar.

24sedam/M. Sh
 

Prevaranti su žrtve pozivali telefonom i prodavali im besplatnu Google alatku. Pored toga su napravili i web sajt za prodaju lažnih pozitivnih i negativnih kritika koje su se nakon toga prikazivale u reklamama.

Pexels
 

Tako se ova prevara pridružila grupi koja se od 2021. godine ubrzano uvećava, te cilja vlasnike malih firmi. Tužba koju je Google najavio bi mogla da bude neka vrsta prekretnice, a korisnicima se do tada preporučuje da se o nekoj ponudi raspitaju pre nego je plate.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike