Tandir smenjen sa mesta direktora Agencije za sertifikaciju halal kvaliteta 1Foto: Beta/Ishak Slezović

Mešihat Islamske zajednice (IZ) u Srbiji smenio Samira Tandira, sa mesta direktora Agencije za sertifikovaje halal kvaliteta.

Novi direktor je Enver Gicić, koji je ranije imenovan i za rukovodioca Službe za obrazovanje u Mešihatu.

U saopštenju se navodi da je glavni muftija Mevlud Dudić, postupio u skladu sa ranijom odlukom o razrešenju svih funkcionera i službenika koji su učestvovali na izborima za Bošnjačko nacionalno veće (BNV), a bez prethodne saglasnosti Mešitata IZ u Srbiji.

Prvi na udaru su se našli nekadašnji visoki funkcioneri Stranke pravde i pomirenja (SPP) koja je bliska IZ u Srbiji, bivši potpredsednik i narodni poslanik Sami Tandir i nosilac liste za BNV Admir Muratović.

Njih dvojica će predvoditi stranku u nastajanju Bošnjačko-srpski savez (BOSS), čije je sedište u Prijepolju. Do izbora za bošnjački nacionalni savet, Muatović je bio rukovodilac Službe obrazovanja u IZ u Srbiji.

Uobičajeno, stavove je izneo na svom Fejsbuk profilu i od IZ zatražio da se iz vakufskih lokala izbace sve političke stranke ili da se svima omogući to pravo pod istim uslovima.

“Niti jedna partija ovako grubo ne nanosi štetu ovoj najvažnijoj instituciji kao ona koja ‘besplatno koristi vakuf koji je dobro svih vernika’” – piše na Muratovićevom nalogu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari