U Boru najavljena totalna obustava nastave u svim školama, u Zaječaru će samo tri škole imati skraćene časove 1Foto: M.S. / Danas

Dok će se sve borske škole priključiti štrajku Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i 1. decembra obustaviti nastavu i održati protest pod nazivom „Stop nasilju u školama“ sa početkom u 12 sati na platou Doma kulture, u Zaječaru, za sada, skraćene časove na 30 minuta prijavili su samo prosvetari u tri škole.

Forum sindikata obrazovanja Bor odlučio je danas da se sve borske škole priključe štrajku Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

U svim borskim školama, osim škole u Zlotu, koja nije članica Unije, biće obustavljena nastava, dok će u nekim borskim školama samo nekolicina nastavnika držati nastavu.

U Zaječaru skraćene časove na 30 minuta prijavili su samo prosvetari u OŠ “Hajduk Veljko”, Gimnaziji i u Tehničkoj školi.

Profesori Tehničke i Gimnazije u 12 sati okupiće se u srednjoškolskom dvorištu i tako izraziti solidarnost sa kolegama koji su u poslednje vreme doživeli neprijatnosti na poslu.

Organizovani skup zaposlenih u obrazovanju „Stop nasilju u školama“  održaće se sutra u 47 gradova širom Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari