Pokret SRCE podržao za sutra najavljeni protest prosvetnih radnika 1Foto: Pixabay/weisanjiang

Pokret na čijem je čelu Zdravko Ponoš, pozvao je Ministarstvo prosvete da preduzme „hitne mere za smanjenje nasilja u školama“ posle sve učestalijih slučajeva vršnjačkog i nasilja djaka nad nastavnicima. „Protest prosvetnih radnika koji će biti održan 1. decembra širom Srbije, poruka je da se kao društvo moramo suprotstaviti svakom vidu nasilja, a naročito nasilju […]

Pokret na čijem je čelu Zdravko Ponoš, pozvao je Ministarstvo prosvete da preduzme „hitne mere za smanjenje nasilja u školama“ posle sve učestalijih slučajeva vršnjačkog i nasilja djaka nad nastavnicima.

„Protest prosvetnih radnika koji će biti održan 1. decembra širom Srbije, poruka je da se kao društvo moramo suprotstaviti svakom vidu nasilja, a naročito nasilju koje je sve više prisutno u školama“, naveo je taj pokret.

Na poziv Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, sutra će na beogradskom Trgu Nikole Pašića i u drugim gradovima biti održan protest „Stop nasilju u školama“ uz zahtev da im bude dodeljen status službenih lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari