Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Добровољци потписали служење војног рока

Момци и девојке, њих 20 који су испунили све прописане услове, потписало је данас уговоре за добровољно служење војног рока са оружјем у децембарском упутном року.
Фото: Град Нови Сад

Свечаном испраћају кандидата, у Центру Министарства одбране Нови Сад, присуствовао је заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац који је изразио задовољство што број младих момака и девојака који се одазивају позиву Војске Србије континуирано расте.

“Војска Србије није само оружана снага која делује у случају потребе, већ је ту када год се десе немиле ситуације које угрожавају безбедност људи и имовине. Војска је системски одговор државе у таквим ситуацијама, и многи су животи сачувани захваљујући таквом правовременом одговору. Хвала им на свему што чине за свој народ, а Град Нови Сад биће увек ту, спреман да их подржи и допринесе побољшању положаја припадника снага безбедности“, изјавио је Игор Црнобарац.
Фото: Град Нови Сад

Будући војници ће војни рок служити шест месеци, у три фазе. У првој фази месец и по дана биће у локалним Центрима за основну обуку, затим у другој фази исто толико у Центрима за специјалистичку обуку и последња три месеца провешће у јединицама Војске Србије.

Начелник Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Нови Сад потпуковник Драган Димоски позвао је све оне који су заинтересовани да се пријаве за упућивање на добровољно служење војног рока у мартовском року. Он је објасио да се то може учинити доласком у неку од канцеларија МО на територији Јужно-бачког управног округа, електронским путем преко портала еУправа и у експозитурама ЈП „Пошта Србије“.
Фото: Град Нови Сад

“Данас смо на одслужење војног рока упутили укупно 20 кандидата, 18 момака и две девојке који су испунили све прописане услове. Посебно морам да истакнем да смо у овом упутном року упутили 34% више кандидата на одслужење војног рока у односу на децембарски упутни рок 2021. године“, истакао је потпуковник Димоски и додао да одласком на добровољно служење војног рока, ови момци и девојке настављају традицију својих очева, дедова и прадедова.

Фото: Град Нови Сад

“Они настављају вековну традицију српског народа, али и свих осталих народа који су живели и живе у овој нашој лепој земљи, да радо одлазе у војску и да се касније одазивају на позив да бране своју отаџбину“, рекао је потпуковник Димоски.

Док се налазе на одслужењу војног рока, сваки кандидат, поред плаћених трошкова превоза, месечно добија новчано примање у износу од 38.000 динара, а након одслужења војног рока сви кандидати могу да конкуришу и заснују радни однос у Војсци Србије у својству професионалног војника.

Evo šta nas očekuje poslednje srede ovog meseca u Novom Sadu (sreda, 30. novembar)

Преузмите андроид апликацију.