Javni poziv za dodelu jednokratne pomoći za vranjske porodice boraca i ratnih vojnih invalida 1Foto: Dušan Pešić

Komisija za izbor korisnika jednokratne pomoći za porodice boraca i ratnih vojnih invalida objavila je javni poziv za podnošenje prijava radi ostvarivanja prava na dodelu jednokratne pomoći. Prijavu mogu podneti pojedinci i domaćinstva do 6. decembra, ukoliko ispunjavaju opšte uslove.

Kako navode iz Službe za odnose sa javnošću Grada Vranja, opšti uslovi koji su propisani jesu da podnosioci prijave budu državljani Srbije, da imaju prebivalište, odnosno boravište, na teritoriji Grada Vranja najmanje dve godine, i da imaju dokaz o učešću u ratu, rešenje o invalidnosti ili da su članovi porodice civilne žrtve rata.

Zahtev se podnosi na prijavnom obrascu, koji se može preuzeti na šalteru broj 1 Uslužnog centra Gradske uprave, ili sa zvaničnog gradskog sajta, uz koji se prilaže i propisana dokumentacija koja je navedena u javnom pozivu.

Izbor korisnika vršiće se na osnovu kriterijuma koji su definisani Pravilnikom o uslovima i kriterijumima za dodelu jednokratne pomoći za porodice boraca i ratnih vojnih invalida na teritoriji Grada Vranja.

Konačnu odluku o izboru korisnika donosi Gradsko veće, na predlog nadležne komisije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari