"To će mu biti poslednji dan u reprezentaciji... ": Kurtoa javno zapretio "krtici" u ekipi Belgije, zbog "širenja laži" 1EPA-EFE/Georgi Licovski

Najbolji golman sveta ljut na neimenovanu osobu koja medije u njegovoj zemlji kljuka informacijama o teškim verbalnim sukobima i fizičkim tvrenjima u svlačionici Crvenih đavola.

„Ako saznamo ko je novinarima poslao sve ove informacije, to će mu biti poslednji dan u reprezentaciji“, poručio je bez ustezanja prvi golman reprezentacije Belgije i čuvar mreže madridskog Reala, Tibo Kurtoa.

Priča o krtici koja, navodno, „širi laži“ i „podriva“ ovaj tim iz F grupe krenula je uoči meča sa Marokom u 2. kolu aktuelnog Mundijala, kada je satima pre početka društvenim mrežama kružio sastav startnih 11.

Kako se spisak igrača prve postave ispostavio tačnim to je izazvalo buru u svlačionici, dodatno pojačanom porazom od afričke selekcije (0:2), kojim je „poništena“ premijerna pobeda nad Kanadom (1:0).

Otuda je i kapiten Eden Azar, dan posle pomenjutog fijaska, morao novinarima da objašnjava da su lansirane vesti netačne i da su različita viđenja igrača kiksa protiv Maroka razrešena normalnim razgovorima.

Belgija je kolo pre kraja prve runde Svetskog prvenstva treća u grupi, sa tri boda, iza Hrvatske (4) i Maroka (4), a ispred Kanade (0). Prvog decembra (16.00) očekuje je biti ili ne biti duel sa Hrvatima (16.00).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari