30. novembar  2022. 12.28  →  01. decembar  2022. 19.45 | Izvor: Tanjug

Zorana Arunović i Damir Mikec obezbedili medalje u Kairu

KAIRO -

Srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikec obezbedili su večeras medalje na Kupu predsednika u Kairu, koje je završno takmičenje sezone Svetske streljačke federacije.

Arunovićeva i Mikec su bili uspešni u prvoj fazi finala u disciplini vazdušni pištolj.

zorana, arunovic

"Arunovićeva i Mikec su se plasirali u polufinalne mečeve i samim tim osigurali odličja, jer na Kupu predsednika se dele po četiri medalje u svakoj disciplini vazdušnim oružjem. Pobednici polufinala prolaze u meč za zlato, a oba poražena takmičara dobijaju bronzu. Kup predsednika se odvija po posebnim pravilima. Osam najboljih iz kvalifikacija danas su bili podeljeni u dve grupe. Takmičenje po grupama se sastojalo od 20 hitaca", saopštio je večeras Streljački savez Srbije.

Zorana Arunović je u Grupi B ubedljivo osvojila prvo mesto sa 202,6 krugova i sutra će se u polufinalu suočiti sa Sandrom Rajc iz Nemačke, koja je bila druga u Grupi A. U drugom polufinalu sastaju se Ana Korakaki (Grčka) i Kamil Jedrževski (Francuska).

damir, mikec

Mikec je u muškoj konkurenciji pogodio 200,3 kruga i bio drugi u Grupi B, iza Kristijana Rajca. Rival olimpijskog vicešampiona sutra će biti još jedan Nemac Robin Valer, koji je bio prvi u A grupi. Kristijan Rajc će se za plasman u meč za zlato boriti sa Emilsom Vasermanisom (Letonija).

Polufinalni mečevi na programu su sutra uveče, a odmah potom i duel za zlato.

Srpski strelac Milenko Sebić je uspešno startovao u takmičenju malokalibarskom puškom iz trostava. On je u kvalifikacijama zauzeo sedmo mesto i plasirao se u finale, koje je na programu u subotu. Sebić je u kvalifikacijama pogodio 586, samo tri kruga manje od prvoplasiranog Indijca Kusalea.

Tagovi
Srodne vesti