"Poskupljenje komunalija i pogrebnih usluga atak na budžet građana": Narodna stranka Zaječar 1Foto: M.S.

Gradski odbor Narodne stranke u Zaječaru najoštrije osuđuje, kako u saopštenju ističu, besramnu odluku odbornika većine da poskupe pojedine komunalne usluge.

Ni nakon dva dana od Skupštine grada Zaječara, na kojoj su odbornici većine izglasali nove cene grejanja, izvoženja smeća i pogrebnih usluga, strasti se ne smiruju.

Nakon “Zaokreta”, saopštenjem su se oglasili iz Narodne stranke.

“Poskupljenje cena daljinskog grejanja za skoro 50 odsto, iznošenja smeća za 31,66 odsto, kao i cena grobljanskih usluga za skoro 40 odsto, predstavlja direktan atak na kućni budžet većine Zaječaraca, čija su prosečna primanja ispod republičkog proseka. Ova i ovakva bezobzirna odluka je samo nastavak štetnih poteza nesposobne, korumpirane i bahate antizaječarske gradske vlasti predvođene SNS-om, koja je još jednom pokazala da ne vodi računa o svojim građanima, već svoju nesposobnost pokriva svakomesečnim poskupljenjima svega i svačega iz domena njene nadležnosti”, kažu iz Narodne stranke u Zaječaru.

Prema njihovim rečima, SNS za 10 godina svoje apsolutne vlasti u Zaječaru nije dovela nijednog investitora, ali se zato pod njihovom vlašću grad skoro prepolovio i devastirao u svakom pogledu.

“Zaječar je uništen u ekonomskom, kulturnom, obrazovnom, sportskom, ekološkom i estetskom pogledu, čime se njihova pogubna vlast iz dana u dan potvrđuje kao najgora, najštetnija i najnesposobnija u njegovoj istoriji”, objašnjavaju oni i dodaju da, “iako su i sami svesni da im je ovo poslednji mandat u vlasti, najviši nosioci vlasti u Zaječaru, isto tako moraju da budu svesni da im Zaječarci uništavanje grada nikad neće oprostiti, a da će svi oni koji su učestvovali u tome, za to i odgovarati, bez izuzetka”.

Podsećamo, Zaječarci će novu cenu grejanja za domaćinstva plaćati 150,72 dinara po metru kvadratnom, dok će cena grejanja za poslovni prostor biti 188,40.

Takođe, građani Zaječara će od sada za izvoženje smeća plaćati više za 31,65 odsto, dok će cene grobljanskih usluga plaćati više za 38,6 do 40 odsto, izglasali su odbornici većine. Nove cene grobljanskih usluga će se primenjivati od 1. januara naredne godine.

I odbornik opozicije Uglješa Đuričković kazao je za Danas da vlast nastavlja da donosi štetne odluke za grad i građane.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari