Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Objekti UKC Srpske u problemu: Trudnice pod dekama, nema tople vode i grejanja

Objekti UKC Srpske u problemu: Trudnice pod dekama, nema tople vode i grejanja

Zbog kvara u kotlovnici UKC Republike Srpske objekti koji su smešteni na lokaciji Paprikovac trenutno nemaju grejanja.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Klinicki-centar-juzno-krilo banjaluka Foto: D. Božić / RAS Srbija
Klinicki-centar-juzno-krilo banjaluka

To su potvrdili u ovoj zdravstvenoj ustanovi, naglasivši da su, po evidentiranju ovog tehničkog kvara, preduzete sve neophodne radnje, kako bi se isti što prije otklonio.

– Važno je da naglasimo da nastojimo da na najbolji mogući način premostimo period do finalnog otklanjanja kvara, koristeći alternativne načine zagrijavanja bolesničkih soba, ambulanti i ostalih prostorija svih organizacionih jedinica u našoj ustanovi. Reč je o dugogodišnjem problemu zastarelih kotlova i već nekoliko godina su se ulagali napori za raspisivanje međunarodnog tendera za rekonstrukciju, dogradnju, odnosno izgradnju, opremanje zgrade Tehničko-ekonomskog bloka, što će rezultirati potpisivanjem ugovora sa izabranim izvođačem radova u ponedeljak 5. decembra ove godine – saopštili su iz UKC Srpske.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi podsećaju da je ovaj problem davno identifikovan.

– Međutim, zbog izuzetno kompleksnog usaglašavanja tenderske dokumentacije u skladu sa evropskim standardima, implementacija ovog projekta nije mogla da počne do sada – naglašavaju u UKC RS.

Kako saznaje Srpskainfo, u objektima u UKC nema ni tople vode, a na pojedinim klinikma, poput Klinike za ginekologiju i akušerstvo, ženama su podeljene deke, da im bude toplije.