Region

1

Prekršajna prijava zbog isticanja zastave SFRJ na nekadašnji Dan Republike

Autor: SA

Izvor: Beta

Prekršajna prijava zbog isticanja zastave SFRJ na nekadašnji Dan Republike

Izvor: pixabay.com

Muškarac iz mesta Jakšić kod Požege, u Hrvatskoj, biće prijavljen zbog toga što je na svojoj kući izvesio zastavu bivše SFRJ, saopštila je danas požeško-slavonska policija.

Time je, kako se navodi, taj 47-godišnjak "vređano moralne osećaje građana"

Policija je u saopštenju precizirala da je muškarac u utorak, 29. novembra, u mestu Jakšić, na prednjem delu svoje kuće do ulice istakao zastavu bivše države.

Protiv muškarca sledi optužni predlog zbog prekšaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U bivšoj SFRJ se 29. novembar slavio kao Dan Republike, na dan kada su 1943. u Jajcu u BiH na Drugom zasedanju Antifašističkog veća narodnog oslobođenja Jugoslavije (AVNOJ) udareni temelji Druge Jugoslavije.

Veće je konstituisano kao vrhovno zakonodavno i izvršno predstavničko telo i ustanovljen je Nacionalni komitet oslobođenja Jugoslavije. Doneta je odluka o federativnom uređenju države a kraljevskoj vladi u izbeglištvu zabranjen je povratak u zemlju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Ramamti Ezer

Jedva čekam vreme bez zastava, nacija granica, politike i bilo kakve podele zbog boje kože, porekla, jezika ili akcenta kojim neko govori, socijalnog statusa, obrazovanja itd. To vreme je blizu jer ga je obećao Bog a ne čovek (Sofonija 3:8,9).