Evo šta nas očekuje poslednje srede ovog meseca u Novom Sadu (sreda,30. novembar)

NOVI SAD – Poslednja sreda ovog meseca i poslednji dan u mesecu novembru. Kako provesti ovu sredu? Gde otići danas? I šta raditi u Novom Sadu? Ništa ne brinite, sve smo se raspitali za vas.

Evo šta vas očekuje ovo poslednje novembarske srede u našem gradu:

Nakon uspešne beogradske premijere, publika u Novom Sadu će imati priliku da čuje pet novih kompozicija za klasičnu gitaru savremenih srpskih autora koje će izvesti Marija Rašić na gitari. Koncert će se održati u amfiteatru muzičke škole „Isidor Bajić” sa početkom od 20:00 časova.

Foto: NSEPK

Projekat „Gitarizacija” je jedinstvena inicijativa na domaćoj gitarističkoj sceni koja podstiče i promoviše srpsko stvaralaštvo, naručujući i prezentujući novonastale kompozicije za klasičnu gitaru. Publika će imati priliku da čuje raznovrstan program koji uključuje izvođenje 5 novih dela napisanih za ovaj projekat.

Šlomo Minc & Vojvođanski simfonijski orkestar nastupaju u Sinagogi od 20:00 časova.
Šlomo Minc važi za jednog od najboljih violinista našeg doba. Takvu reputaciju stekao je zbog svoje izrazite muzikalnosti, besprekorne tehnike i stilske šarolikosti. Studirao je kod Ilone Feher i Doroti Dilej.

Foto: Gradske info

Predavanje na temu „Vršačka povelja iz 1804.“ koje će se održati u 12.00 časova u Arhivu Vojvodine, Žarka Vasiljevića 2a, Novi Sad.

U Pozorištu mladih „Deca Paklene pomorandže“ istražuju izvore, razloge i povode nasilja među decom danas. Činjenica da su nam deca sve agresivnija i surovija jedni prema drugima, da na neshvatljivo maštovite načine ponižavaju jedni druge, da se beskrupulozno targetiraju, kako u stvarnom, tako i u virtuelnom svetu, mora postati najvažnija tema za sve nas kako bismo društvenu klimu bar unekoliko promenili u korist svojih potomaka.

Jer, svi smo krivi: porodica, poljuljani sistem vrednosti, sistem obrazovanja, društveno-politička klima u zemlji, mediji koji normalizuju nasilje… Dosta smo pričali, vreme je da se najzad upristojimo… Dođite i pogledajte šta još imaju da kažu od 19:30 časova.

U Srpskom narodnom pozorištu možete pogledati dve predstave:
Mefisto u 19:00 časova na sceni Jovan Đorđević
Nora-Lutkina kći u 19:30 na sceni Pera Dobrinović
A Filozofski fakultetu organizuje koncert u čast neponovljivog pisca, velikog naučnika i sjajnog violiniste Milorada Pavića – nekadašnjeg dekana Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Koncert počinje od 14:00 časova.

Pojedine ulice će ostati bez struje. OVDE pogledajte koje.

Pročitajte još:
 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.