Kisić: Deca nasilnici treba da snose posledice svojih postupaka

Deca koja su vršila nasilje nisu mala i treba da snose posledice za svoje postupke, rekla je ministarka za brigu o porodici Darija Kisić.
Kisić: Deca nasilnici treba da snose posledice svojih postupaka
Foto: 021.rs
Ona je za Blic TV rekla da se nasilnik ne rađa, već da se nasilnik postaje i da se postavlja pitanje koji su to faktori uticali na to da deca postanu nasilnici.
To je, kako tvrdi, kopija nečega što su deca videla i to su prihvatila kao obrazac ponašanja.
Napominje da su deca koja sprovode nasilje često popularna deca, dok su žrtve uglavnom oni koji su targetirani kao slabiji.
 
Psihološkinja Radmila Vasić istakla je da deca ne prijavljuju nasilje nad drugarima, jer se plaše da i sami ne postanu žrtve.
 
Ona je govoreći o đacima koji su napali i teško povredili vršnjaka u Subotici, kojem je čak morala biti odstranjena slezina, rekla da oni imaju po 14 godina i da mogu biti i krivično odgovorni.
  • Roditelj

    30.11.2022 17:09
    Država stvara uslove
    Nadovezujući se na prethodno izloženo mišljenje, ističem da je prvo država ta koja ima najveći stepen odgovornosti za stanje u društvu, moralno, kulturološki, ekonomski.....znači od vrha pa vertikalno do položaja iz konfliktne društvene zone.
    Da, gdjo Ministarka, i Vi ste....., a u odgovornim državama, se odmah daju ostavke. Ovde se prave malverzacije i sredina koja odgovara marginalnim kriminogenim grupama jer je sjajno delati u van(zakonskim) uslovima gde odgovornost je samo reč.
    Sramotite se a i narod je to i zaslužio, želeli ste ih. Imate ih!
  • Maria

    30.11.2022 14:01
    Da
    U pravu ste videla deca i kopiraju sa drustvenih mreza i tv.zadruga i parova i ostalih bljuvotina
  • Pedja

    30.11.2022 12:17
    Odakle su naučili?
    U suštini, ovo je tačno. Deca imaju veća prava, što podrazumeva i veću odgovornost. Ali, nasilnici su na vlasti, i oni svaki dan gledaju na društvenim mrežama kako kulja mržnja i nasilje, počev od predsednika države, njegove stranke, pa nadole.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija