Najnovije vesti
Vesti Društvo
Nasilnici iz Trstenika koji su maltretirali profesorku ISKLJUČENI IZ ŠKOLE! Direktor usvojio predlog nastavničkog veća

Nasilnici iz Trstenika koji su maltretirali profesorku ISKLJUČENI IZ ŠKOLE! Direktor usvojio predlog nastavničkog veća

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić doneo je odluku o isključenju dvojice đaka M. M. (18) i N. Ž (17) nakon incidenta koji se dogodio u ovoj školi 9. novembra.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Profesorka iz Trstenika Foto: screenshot
Profesorka iz Trstenika

"Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku, pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitalno nasilje nad našom koleginicom, dvojici učenika je izrečena mera isključenja iz škole. Rešenja o isključenju su u utorak 29. novembra poslata roditeljima učenika", saopštio je Milan Glidžić, direktor Tehničke škole u Trsteniku.

Blic preporučuje

Po predmetu formiranom u Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu o teškom incidentu u Tehničkoj školi u Trsteniku, već se postupa.

Na tužiocu za maloletnike je odluka o eventualnom pokretanju postupka. Ukoliko se krene u postupanje, moguća su dva scenarija. Primena vaspitnih naloga bez pokretanja krivičnog postupka, ili pokretanje "pripremnog postupka" sudiji za maloletnike, što može povući i krivične sankcije.

Incident u učionici u kome je profesorka bila žrtva fizičkog, psihičkog i digitalnog nasilja praktično je potpuno rekonstruisan.

Đaci I.K. (17), N.Ž. (17) i M.M. (18) zakasnili su za čas, što im nije bio prvi put. Kako se vidi na snimku, koji će biti uvršten u dokazni materijal, pre nego što je N.Ž. izmakao stolicu profesorka mu je sugerisala kroz pitanje da nije pristojno nekome stajati iza leđa. Potom je N.., izmakao stolicu, dok su I.K. i M.M. snimali događaj. Tačnije, incident je 24 sata bio na Instagram storiju, gde je prethodno bio uživo prenošen. Kasnije je i deljen preko vibera.

Inače, roditelji trećeg učenika su pre jednoglasnog izglasavanja Veća o isključenju druge dvojice, podneli zahtev za njegovo ispisivanje iz Tehničke škole.

Đaci tehničke škole, koju pohađa 635 učenika, najoštrije su osudili napad na svoju profesorku i kako saznajemo, na sednici Učeničkog parlamenta svi predstavnici 28 odeljenja ove škole, jednoglasni su u oceni daograđuju od ponašanja tri učenika u učionici tog 9. novembra.

- Počinioci nasilja su izolovani primeri u našoj školi, većina đaka zaista ima prave stavove i zna dobro kako se ponaša u školi - rečeno je na sastanku Učeničkog parlamenta Tehničke škole.

(Novosti)