Zimska služba JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin spremno dočekuje snežnu sezonu

ZRENJANIN – Iz Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“ poručili su da je zimska služba počela zvanično sa radom 01. novembra i da potpuno spremno dočekuje predstojeće snežne dane.

Dodaju još da će sezona zvanično trajati do 01. aprila, ali i da će u slučaju nepredviđenih okolnosti nakon tog dana reagovati.

„ Programom održavanja ulica u zimskom periodu, predviđeno je iznošenje snega iz ulica užeg centra grada, čišćenje i uklanjanje snega i leda sa javnih površina (trotoari, parkinzi, biciklističke staze, stepeništa na mostovima i nadvožnjacima), posipanje javnih površina odgovarajućim sredstvima (so i kameni agregat), razgrtanje i odnošenje snega  iz užeg centra grada kada snežni pokrivač dostigne 50 cm ili smeta pešacima, biciklistima i ostalim učesnicima u saobraćaju. Prema programu rada, za održavanje grada u zimskom periodu biće angažovano ljudstvo i odgovarajuća mehanizacija. Od mehanizacije su spremna dva kamiona kipera, pet traktora opremljena daskama za guranje snega i posipačima soli, četiri rovokopača, takođe opremljena daskama za guranje snega, top za sneg, mini čistilica i vozilo za prevoz ljudstva. Za predstojeću zimu, obezbeđeno je 120 tona soli i 60 tona kamenog agregata.“ – poručuju iz JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.

Na teritoriji grada je lociran i određen broj spremnika za so u koje može da se odloži 1000 kg soli, a isti omogućavaju efikasniji rad zimske službe.

Stepen angažovanosti zimske službe zavisiće od vremenskih uslova, a prioritet održavanja u zimskoj službi imaju ulice iz prvog stepena održavanja (uži centar), svi mostovi iz programa održavanja, javno prometne površine uz magistralu i ostale javno prometne površine iz programa drugog stepena održavanja.

Potrebno je takođe napomenuti da je ovo preduzeće svim javnim ustanovama i Mesnim zajednicama, obezbedilo po 100 kg soli, koje mogu preuzeti u njihovim prostorijama

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.