Najmanje troje mrtvih u samoubilačkom napadu u Pakistanu: Odgovornost preuzela talibanska grupa 1foto EPA-EFE/STRINGER

U samoubilačkom bombaškom napadu na policijsku stanicu u pakistanskom jugozapadnom gradu Keti ubijene su tri osobe i ranjeno je 28, saopštila je policija.

Eksplozija, za koju je odgovornost preuzela pakistanska talibanska grupa Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) u tekstualnoj poruci Rojtersu, dogodila se nakon što je ta grupa ove sedmice prekinula primirje s vladom, piše Al Jazeera Balkans.

“Eksplozija bombe koja je ciljala policijsku patrolu ranila je više od 30 ljudi, uključujući 15 policajaca”, rekao je policijski službenik Abdul Hak za Rojters i preciziraoo da je poginuo jedan policajac, žena i dete.

Policijska pratnja štitila je ekipu koja je provodila vakcinisanje protiv dečije paralize kada se napad dogodio, dodao je.

Oružane grupe u Pakistanu često ciljaju timove za vakcinisanje protiv dečije paralize, uvereni da je imunizacija zapadni alat za špijuniranje.

Keta je glavni grad pakistanske pokrajine Beludžistan koja se nalazi na granici sa Avganistanom i Iranom, gde deluju i pobunjenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari