Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.11.2022.

20:35

Pašalić oprezan pred meč sa Belgijancima

Reprezentativac Hrvatske Mario Pašalić rekao je da njegova ekipa mora da bude oprezna i da ne sme da je zavara loša situacija u kojoj se Belgija nalazi.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Pašalić oprezan pred meč sa Belgijancima
Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Hrvati u Grupi F u poslednjem kolu igraju sa Belgijom, dok Maroko igra sa Kanadom.

"Ne smemo da se zavaravamo njihovom situacijom. Imaju tri boda, u igri su. Drugi su na listi FIFA, ekipa su sa previše iskustva i znanja da bismo ih samo tako otpisivali. Igraju 3-4-3, možda će nešto menjati u sastavu i taktici, u napadu imaju vrhunske igrače. Neki nisu u formi, ali u jednoj utakmici na velikom takmičenju motivacija je na visokom nivou. Moramo biti oprezni, imamo vremena za poslednje detalje kako bismo ušli spremni u susret", rekao je Pašalić na konferenciji za novinare, prenela je Hina.

Utakmice poslednjeg kola u Grupi F izmedju Hrvatske i Belgije i Maroka i Kanade, igraju se u četvrtak od 16 časova.

Hrvatska i Maroko imaju po četiri boda, Belgija ima tri, a Kanada je bez bodova.

Pašalić od 2018. igra za Atalantu i nekoliko je puta igrao protiv Romelua Lukakua, koji igra za Inter.

"Znam ga iz Serije A. Možda nije u najboljoj formi, nije dugo igrao. Međutim, jedan je od najboljih svetskih napadača, ako bude igrao moraćemo da mu posvetimo mnogo pažnje, ali moramo da se priremimo za Belgiju ne samo za njega", naveo je on.

Pašalić prvi put igra na Svetskom prvenstvu.

"Prvo mi je Svetsko prvenstvo, san svakog dečaka je da predstavlja zemlju na velikoj sceni. Srećan sam što mogu da budem ovde", dodao je Pašalić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve