Najnovije vesti
Vesti Hronika
Bizarna priča o srpskom fudbaleru, njegovom pastorku i 115 kila kokaina

Bizarna priča o srpskom fudbaleru, njegovom pastorku i 115 kila kokaina

Priča o privođenju Dušana Petkovića, poznatog bivšeg fudbalera, i Damjana Roganovića, inače sina ubijenog kriminalca Roganovića, u vezi sa istragom šverca 115 kilograma kokaina, večeras je dobila novi zaplet kada su beogradski mediji objavili da je Petković pušten na slobodu nakon informativnog razgovora u Holandiji.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
. Foto: Ustupljene fotografije
.

Obojica srpskih državljana privedena su u međunarodnoj akciji u Holandiji povodom istrage koja se vodi zbog šverca 115 kilograma kokaina u betonskim pločama. Ova akcija hapšenja izvršena je u tri države, a prema saopštenju policije u kojima se navode inicijali D. P. (48) i D. R. (28) piše da je kod njih pronađena veća količina novca i oružje.

Blic preporučuje

Kasno večeras beogradski mediji su naveli da je Roganović pastorak Petkovića, te da je nakon privođenja u Holandiji sin Ilije Petkovića (1945 - 2020), proslavljenog fudbalera i selektora fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore, pušten na slobodu.

Tragom ove informacije “Blic” je pokušao da dobije odgovore iz Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu koje je rukovodilo istragom šverca 115 kilograma kokaina. Kako saznajemo iz ove institucije, o njegovom puštanju na slobodu nemaju informaciju, te su poslali zvanični dopis Holandiji koja bi trebalo da dostavi šire podatke o svemu.

Prema informacijama "Blica", u Srbiji je doneta naredba o sprovođenju istrage, a tokom privođenja oduzeti su laptopovi i mobilni koji će biti veštačeni - određeni broj telefona je sa kriptovanom komunikacijom.

- Tražena je razmena dokaza. Od usaglašavanja dokaza i izjašnjenja zavisi gde će se postupak voditi - kaže izvor “Blica”.

Droga hapšenje
Foto: MUP
Droga hapšenje

Podsetimo, Roganović i Petković su privdeni u zajedničkoj međunarodnoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije, BIA, MUP, nadležnih javnih tužilaštava Belgije i Holandije, Evropola i Evrodžasta. Uhapšeno je osam osoba i zaplenjeno ukupno 115 kilograma kokaina. Za preostalim pripadnicima organizovane kriminalne grupe se traga, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva nakon hapšenja, uhapšeni se sumnjiče za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Veruje se da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sa teritorije Južne Amerike organizovali transport veće količine opojne droge kokain u luku Roterdam i dalje transport do belgijskog grada Arlon, gde je u zajedničkoj akciji nadležnih državnih organa Srbije, Belgije, Holandije i Luksemburga, ukupno zaplenjeno 115 kilograma droge.

- Ova organizovana kriminalna grupa, koju čine "Vračarac“ N.V, D.R. - pripadnik tzv. "kavačkog klana", V.V, S.K, S.Ð, F.L.A, L.K, K.R, I.G, J.V. i Ð.S.D., je koristeći registrovanu kompaniju koja se bavi preprodajom betonskih ploča, najpre kupovala takve ploče od jedne kompanije u Luksemburgu, a zatim vršila zamenu tih ploča betonskim pločama napravljenim u hangaru u belgijskom gradu Arlon, u koje su zatim sakrivali pakete sa kokainom. Prilikom intervencije policijskih snaga u Belgiji ukupno su pronađene 22 betonske ploče, od čega je u svakoj ploči bilo po tri paketa kokaina težine od po 1.120 grama - navedeno je iz Tužilaštva.

Pored kokaina pronađenog u betonskim pločama, na licu mesta pronađeno je još 37 paketa sa ovom opojnom drogom, a ukupno je u hangaru u Arlonu pronađeno 103 paketa opojne droge kokain, neto mase 115 kilograma.