Premijerka Srbije: Odličan i produktivan sastanak sa Elizabet Born 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Peđa Vučković

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je imala „odličan i produktivan sastanak“ u Parizu sa premijerkom Francuske Elizabet Born (Elisabeth Borne).

Kako je premijerka napisala na Instagramu, „u fokusu razgovora bila je ekonomska saradnja, s obzirom na to da velike i važne francuske kompanije posluju“ u Srbiji.

Brnabićeva je rekla da je izrazila zahvalnost na podršci Francuske evropskim integracijama Srbije. Ona je na Instragramu postavila fotografiju na kojoj je zajedno sa premijerkom Francuske.

„Razgovarali smo i o reformama koje sprovodimo, pre svega u oblasti vladavine prava i nezavisnosti pravosudja. Čvrsto verujem da će odnosi Srbije i Francuske u budućnosti biti na još višem nivou i uverena sam da ćemo u godinama koje dolaze jačati naše ekonomsko i političko partnerstvo“, dodala je premijerka.

Ona je u okviru posete Parizu razgovarala i sa južnokorejskim premijerom Han Dok-Suom.

„Razgovarali smo o jačanju političkog dijaloga i ekonomske saradnje naše dve zemlje i mogućnostima unapredjenja pre svega trgovinske saradnje“, napisala je ona na Istagramu i dodala da je dogovoreno da se radi na sporazumu o slobodnoj trgovini dve zemlje.

Predsednica vlade je rekla da je posetu Parizu završila sastankom sa predstavnicima kompanije Samsung.

„Razgovarali smo o mogućnostima za investicije ‘Samsung Electronics’ i drugih kompanija Samsung grupe u našoj zemlji“, dodala je ona.

Premijerka je tokom dvodnevne posete Parizu razgovarala sa generalnim sekretarom Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) Matijasom Kormanom i drugim zvaničnicima.

Premijerka je u ponedeljak govorila na prijemu u Parizu povodom kandidature Srbije za organizaciju svetske izložbe Ekspo 2027.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari