Gubitnik 9. dana Mundijala: Nažalost, to je Piksi, koliko nam god to bilo teško da priznamo

28.11.2022

21:40

0

Selektor Srbije ponovo je u centru pažnje iz negativnih stvari, nadamo se poslednji put

Gubitnik 9. dana Mundijala: Nažalost, to je Piksi, koliko nam god to bilo teško da priznamo
Dragan Stojković Piksi - Copyright Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Iako je Srbija odigrala nerešeno sa Kamerunom, svi će vam reći da taj remi osećaju kao poraz. A zašto? Pa zato što je vodila 3:1, a onda primila dva gola za tri minuta.

Sve to ide na dušu selektoru Draganu Stojkoviću i zbog toga, Piksi mora ponovo da ponese titulu našeg gubitnika dana. Ako neko kaže da smo mu prvi put prestrogo dodelili to zvanje, sada dileme nema, ovaj remi ide selektoru na dušu.

Nijedan tim ne sme sebi da dozvoli da kad vodi 3:1 primi dva gola iz kontranapada. Čak bi i jedan bio previše, kamoli dva.

Prvo i osnovno, jasno je bilo da neki igrači, pogotovo rekonvalescenti, nemaju snage za celu utakmicu, a izmena nije bilo.

Drugo, zašto Piksi nije momcima na terenu vikao da se vrate, da spuste loptu i drže svoje linije? Ili, možda i jeste viknuo, ali onda ispada da ga nisu poslušali? U svakom slučaju, propust selektora, da li taktički ili autoriteta, ne možemo znati.

Na kraju, moramo da istaknemo da smo potpuno uz Srbiju i uz selektora, ali ako smo prvi put Piksiju zamerali zbog načina na koji smo igrali u porazu od Brazila, što jeste možda bilo prestrogo, sada dileme nema: Remi se Kamerunom ide Piksiju na dušu.

A kad tim tako jeftino ispusti pobedu, to mora ići na dušu vođi tima, a to je Piksi. I zato, opet teška srca, titulu gubitnika 9. dana Mundijala dodeljujemo Draganu Stojkoviću.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike