Zvezda pobedila u derbiju, ponovo haos u dvorani 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 90:74 u utakmici 8. kola ABA lige.

I ovu utakmicu, kao i one u finišu prošle sezone u finalu plej-ofa regionalnog takmičenja, obeležili su incidenti navijača i prekid zbog kojeg je prva četvrtina trajala skoro sat vremena.

Od trenutka kada je sudijska trojka kročila na parket našla se na meti uvreda, da bi po nakon početka meča svaka odluka arbitara protiv domaćeg kluba bila ispraćena bacanjem predmeta u teren. Zbog toga je duel prekidan nekoliko puta kako bi igrači crveno-belih pokušali da umire svoje navijače.

U finišu prvog perioda sudijska trojka je konačno otišla u svlačionicu, jer je nakon što je Ivanoviću dosuđen faul u napadu u teren uletelo mnoštvo tvrdih predmeta.

Susret je nastavljen tek kad je ispražnjen deo tribina, sa kojeg je, navodno, ubačeno najviše predmeta u teren, odluka o faulu Ivanovića je preinačena i duel je nastavljen.

U prvom poluvremenu Partizan je uglavnom prednost, najviše šest poena razlike, ali su domaći uspeli da održe rezultatski priključak u trenucima kad su crno-beli pogađali za tri poena u visokim procentima.

Utakmicu je prelomila serija Zvezda krajem druge i početkom treće četvrtine, kada je ekipa Duška Ivanovića imala niz od 16 poena bez odgovora i stigla do dvocifrene prednosti. U tom periodu sjajnu partiju su prikazali Nemanja Nedović i Luka Vildoza.

Iako su crno-beli preko Papapetrua i Egzum uspeli da vrate Partizan na zaostatak od samo dva poena, napad gostiju je potpuno stao u poslednjem periodu u kojem su postigli samo devet poena. Novu seriju domaćina pokrenuo je Vildoza, a crveno-beli su na kraju došli do ubedljivog trijumfa.

Ekipa sa Malog Kalemegdana, koja sada ima učinak od 6-1 u ABA ligi, nije doživela poraz ni u petoj utakmici od kad je tim preuzeo trener Duško Ivanović.

S druge strane, Partizan je sa učinkom od 6-1 sačuvao prvo mesto na tabeli, ali ekipi Željka Obradovića ovo je treći uzastopni poraz, nakon što je u Evroligi prethodno izgubila od Barselone i Reala.

Najbolji u crveno-belom dresu bio je argentinski plejmejker Luka Vildoza sa 19 poena (6/13 iz igre, 5/5 penali) i 5 asistencija, a pratio ga je Nedović sa 17 poena, od čega je 15 ubacio u prvom poluvremenu. Iz igre je Nedović šutirao 5/12, a i on je pogodio svih pet slobodnih bacanja.

Kod Partizana najbolji je bio Papapetru sa 15 poena (5/7 iz igre) i 5 skokova, a Egzum je ubacio 14 (3/7 iz igre, 7/7 bacanja). Kapiten Kevin Panter imao je 12 poena (2/7 iz igre, 7/7 penali). Jam Madar imao je devet poena (sve u prvom poluvremenu), a Vladimir Brodzijanski osam.

Idućeg četvrtka na programu je novi „večiti derbi“, ovog puta u Evroligi, a domaćin će u „Štark areni“ biti Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari