Svi Novosađani koji danas daju krv dobijaju besplatnu analizu krvi

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine će danas, 29. novembra svim dobrovoljnim davaocima krvi besplatno uraditi analizu krvi.
Svi Novosađani koji danas daju krv dobijaju besplatnu analizu krvi
Foto: 021.rs
Kontrolisaće se CRP, KKS, ŠUK, ALT, AST, GGT, ureu, kreatinin, mokraćnu kiselinu, gvožđe i lipidni status.
"Svi dobrovoljni davaoci koji budu dali krv u utorak od 7 do 19 časova dobiće ove besplatne analize. Iz tehničkih razloga, za sada ove analize pružamo samo davaocima koji krv budu dali u našoj ustanovi u Novom Sadu, a nadamo se da ćemo u narednom periodu ove analize omogućiti i za davaoce krvi u celoj pokrajini gde prikupljamo krv", napomenula je Zorica Bjelić iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.
Zavod za transfuziju krvi trenutno raspolaže sa smanjenim rezervama O, A i svim krvnim grupma sa negativnim Rh faktorom.
 
Zavod za transfuziju krvi Vojvodine se nalazi u ulici Hajduk Veljka 9a a radno vreme je svakog radnog dana od 7 do 19 časova.
  • @Baš

    29.11.2022 12:43
    Važna napomena
    Trebalo je reći da li privatne klinike NAPLAĆUJU datu krv i tako je otvreno veoma nezgodno pitanje o kome dobrovoljni davaoci treba da budu upoznati: Da li neko prodaje ono što oni darivaju?
  • Dr

    29.11.2022 10:17
    Dijabeticari sa dobro regulisanim secerom, koji se lece lekovima, ako nemaju druge pridruzene bolesti, mogu da daju krv. Oni koji primaju insulin, na zalost ne mogu biti davaoci krvi.
  • Pobesneli Laloš

    28.11.2022 22:59
    Baš
    Svaka čast na humanosti. Licemerno je što se reklamira da će davaoci dobiti besplatnu analizu krvi. Sa uputom reonskog lekara sve to, pa i pregled urina i stolice, dobija se za participaciju od 50 dinara. Pitam se gde sve završava ta darivana krv. Možda i u privatnim klinikama koje obavljaju operacije za koje je potrebna krv, a nigde je ne kupuju ili "dobijaju".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti