"Moramo bolje da čuvamo svoj gol": Stefan Mitrović o slabim tačkama napadačkog stila Srbije 1EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Iskusni štoper uvideo greške koje su ekipu odvele u remi sa Kamerunom (3:3).

Mnogima je zapalo za oko da je Srbija insistirala na ofanzivnom fudbalu i posle vođstva od 3:1, ostavljajući visokim presingom rivalu prostora za kontranapade. Na kraju su je dve neuspele ofsajd zamke koštale dva boda.

„Ova ekipa uvek igra napadački. I kada smo primili te golove, igrali smo taj naš sistem. Nažalost, primili smo takve golove… Morali smo da budemo pametniji. Bilo je par izmena zbog povređenih igrača, nismo se najbolje adaptirali na to….

Znali smo da imaju strašnu tranziciju, morali smo bolje da se postavimo i na tu izgubljenu loptu. Pravili smo ofsajd zamke, morali smo bolje. Kad primiš tri gola normalno je da odbrana bude pod znakom pitanja… Kad imaš 3:1 moraš da bolje zatvoriš utakmicu i uzmeš tri boda“, tako je današnji meč 2. kola G grupe Svetskog prvenstva video Stefan Mitrović.

Njega je selektor Dragan Stojković bacio u „vatru“ posle povrede strelca prvog gola za Orlove na ovom takmičenju, Strahinje Pavlovića. Defanzivac Hetafea prvo je igrao levo, pa u centrali…

“Više mi da odgovara u centrali, ali na ovom nivou moraš da budeš spreman da odgovoriš na svakoj poziciji. Igrao sam u karijeri, ali na ovom nivou moraš da budeš spreman da odgovoriš na svakoj poziciji. Igrao sam u karijeri i levo“, ne buni se iskusni reprezentativac Srbije, uveren da će se Orlovi izdići iz teške situacije i proći u nokaut rundu.

“Ostaje žal jer smo držali sve konce igre u svojim rukama. Nadam se samo da ćemo posle večerašnje utakmice između Brazila i Švajcarske i dalje odlučivati sami o sebi. Ova ekipa je pokazala da kada odlučuje o sebi, kada je teško, ima mogućnost da se izdigne. Pokazali smo i da svakome možemo da damo gol. Samo moramo da bolje čuvamo svoj“, smatra Mitrović.

Mitrović i društvo u zadnjem kolu prve faze igraju sa Švajcarskom (2. decembar, 20.00), koja se večeras sastaje sa neprikosnovenim Brazilom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari