Najnovije vesti
Vesti Svet
Suosnivač kompanije za kriptovalute IZNENADA UMRO, imao je samo 30 godina

Suosnivač kompanije za kriptovalute IZNENADA UMRO, imao je samo 30 godina

Suosnivač kompanije za kriptovalute preminuo je "neočekivano'"u 30. godini.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Tijantijan Kulander Foto: TOKEN2049 / youtube
Tijantijan Kulander

Tijantijan Kulander, suosnivač hongkonške kompanije za digitalnu imovinu Amber Group, preminula je u snu, rekao je portparol njegove firme.

Otac jednog deteta, koji je na Forbsovoj prestižnoj listi 30 mlađih od 30 godina 2019. godine, preminuo je „neočekivano“ 23. novembra. Nisu dati dodatni detalji o uzroku smrti, piše "Dejli mejl".

Grupa Amber je opisala Kulandera – kojeg prijatelji i kolege rado zovu „TT“ – kao "instrumentalnu ulogu u osnivanju Ambera i stub našeg uspeha".

"Uložio je srce i dušu u kompaniju, u svakoj fazi njenog rasta. Vodio je primer svojim intelektom, velikodušnošću, poniznošću, marljivošću i kreativnošću", navodi se u saopštenju kompanije.

Kulander, bivši trgovac Morgan Stenlija i Goldman Saksa, osnovao je Amber grupu 2017. Kompanija je poslednjih meseci procenjena na 3 milijarde dolara.

Kulanderova smrt dolazi samo nekoliko nedelja nakon što se kripto-milioner Nikolaj Mušegijan (29) udavio na plaži u Portoriku nakon što je tvitovao da se plaši da će ga CIA i Mosad ubiti.

Mušegijan je imao istoriju problema sa mentalnim zdravljem i njegova porodica ne veruje da je u pitanju sumnjuiv slučaj.

Otkrio ga je surfer u vodi na plaži 29. oktobra, potpuno obučenog i sa novčanikom.