Karim Benzema iako odsutan sa Mundijala zbog povrede može da postane svetski šampion 1Foto: EPA-EFE/ CHRISTOPHE PETIT TESSON

Karim Benzema je zbog povrede uoči Svetskog prvenstva ispao iz sastava reprezentacije „Galskih petlova“, ali ukoliko Francuska bude najbolja u Kataru može da postane svetski šampion.

Na napadača Real Madrida aktuelni svetski šampion ne može da računa, ali ga selektor Didije Dešan nije zamenio, što znači, kako pišu španski mediji, da bi ako Francuska osvoji Svetsko prvenstvo Benzema bio među osvajačima medalje na ovom prvenstvu.

U stvari, na zvaničnoj stranici FIFA Svetskog prvenstva, Benzema je i dalje deo tima Francuske.

FIFA smatra da svi igrači koji su registrovani za učešće na Svetskom prvenstvu i učestvuju na njemu, čak i ako nisu odigrali ni minut na prvenstvu.

Kako piše Mundo Deportivo, to se već dogodilo nekoliko puta u istoriji Mundijala, a možda i najpoznatiji slučaj je Luisa Nazarija da Silve Ronalda koji je osvojio Svetsko prvenstvo 1994. u SAD sa Brazilom iako nije proveo ni minut na terenu.

Kako saznaje Mundo Deportivo, Benzema je u Madridu na oporavku od povrede zbog koje nije učestvovao na Svetskom prvenstvu, a cilj igrača je da bude na raspolaganju treneru Reala Karlu Anćelotiju za meč protiv Valjadolida u okviru španske Primere koji je na programu 30. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari