Nova provokacija i još jedan korak ka stvaranju "velike Albanije": Grafiti UČK ispisani na putu ka Ski-centru Brezovica (FOTO)

28.11.2022

10:59

0

Autor: 24sedam

Ovo neumesno "dekorisanje" ne može se protumačiti drugačije nego kao provokacija i još jedan korak ka stvaranju "velike Albanije", navode iz Kancelarije za KiM

Nova provokacija i još jedan korak ka stvaranju "velike Albanije": Grafiti UČK ispisani na putu ka Ski-centru Brezovica (FOTO)
grafiti ispisani na putu ka Ski centru Brezovica - Copyright Kancelarija za KiM

Na putu ka Ski-centru Brezovica ispisani su grafiti koji veličaju terorističku organizaciju UČK i to na asfaltnom putu, kao i na pomoćnom objektu uz sam put, što je izazvalo veliku zabrinutost meštana Štrpca.

Zastave Albanije nemaju šta da traže pokraj srpskih kuća u Kosovskom Pomoravlјu i Crkve Svetog Petra i Pavla i zato se ovo neumesno "dekorisanje" ne može protumačiti drugačije nego kao provokacija i još jedan korak ka stvaranju "velike Albanije", navode iz Kancelarije za KiM.

Kancelarija za KiM
Grafit UČK ispisan je i na pomoćnom objektu uz sam put

 

- Albanci imaju pravo da proslavlјaju svoje praznike, ali je neumesno kada to čine u sredinama koje naselјavaju Srbi, kojima se prekidaju slave, venčanja i druga slavlјa - navodi se u saopštenju Kancelarije.

Podsećaju iz Kancelarije da je Crkva Svetog Petra i Pavla prošle godine obijena i oplјačkana na zadušnice, čime je Srbima jasno poručeno da im je uskraćeno čak i pravo da, u skladu sa hrišćanskim običajima, oplakuju svoje mrtve.

Pozivamo Albance na Kosovu i Metohiji da Dan zastave Albanije ne koriste za produblјivanje međuetničkog jaza, te zastrašivanje i provociranje Srba.

Inače, u Klokotu, uoči obeležavanja Dana zastave Albanije, istaknute su crveno-crne zastave, što, kako ističu iz Kancelarije, predstavlja još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda u tom delu južne srpske pokrajine.

Još jedna provokacija je juče zabeležena kada su dva Albanca razvila zastavu Albanije u Severnoj Mitrovici na šetalištu, nedaleko od Mosta na Ibru.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike