BiH

Višković očekuje maksimalno angažovanje od svih u budućoj vladi

Višković očekuje maksimalno angažovanje od svih u budućoj vladi
Foto: Arhiva | Višković očekuje maksimalno angažovanje od svih u budućoj vladi

BANJALUKA - Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković predstavio je danas delegaciji Socijalističke partije (SP) programska načela buduće vlade, te ukazao da od svih političkih partija, koje će participirati u budućem kabinetu, očekuje maksimalno angažovanje kako bi mogli da adekvatno odgovore na izazove sa kojim će se suočavati nova vlada.

U okviru konsulatacija sa političkim partijama, Višković je razgovarao u Banjaluci sa delegacijom SP-a čiji su predstavnici naglasili da predstavljeni programski principi nove vlade održavaju i njihov stav, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Đokić: SP se zalaže za sprovođenje socijalno pravedne politike

Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić rekao je da se ova stranka zalaže za sprovođenje socijalno pravedne politike, koja podrazumijeva da ukupan novac iz budžeta Republike Srpske i opština treba da bude raspoređen uz pravičniji pristup.

Nakon konsultacija sa mandatarom za sastav nove vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, Đokić je danas novinarima u Banjaluci rekao da bi nakon što se formira nova vlada ubrzano trebalo da bude formirana socijalna karta stanovnika Srpske.

On je rekao da se socijalna karta odnosi na sve kategorije stanovništva u Srpskoj.

Đokić smatra da Republika Srpska treba uložiti još više napora i energije da se poveća obim ekonomije u Srpskoj, te da se pruže dodatni vidovi podrške privredi i da se sa privrednim asocijacijama definišu politike koje će unaprijediti ekonomski razvoj Republike Srpske.

On je rekao da je na sastanku sa mandatarom ukazao na potrebu profesionalizacije javne administracije, te reformu svih javnih preduzeća i javne uprave.

Đokić je rekao da na sastanku nije bilo riječi o imenima kandidata za ministre i resorima, ističući da je logično da SP na bazi ukupnog izbornog rezultata u sastavu nove vlade ima tri ministra.

On je rekao da će u narednih sedam do 10 dana biti održan novi krug konsultacija na kojima će svaka politička partija uputiti konkretne prijedloge za ministre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije