Vesti

Andreja Vasiljević: Privlačnost lica28.11.2022. 09:35


"Privlačnost lica", autor Andreja Vasiljević Od 29.11. do 7.12.2022. Otvaranje izložbe utorak, 29.11.2022. U 18h O3ONE Art space / Dorćol Platz, Dobračina 59. Izložba fotografija/portreta, modifikovanih sečenjem i pletenjem.

 

Andreja Vasiljević, fotograf, dizajner, skuptor, multimedialni artista, donosi inovativni pristup u prezentaciji fotografija, portreta, skupljenih u 12 godina putovanja. Njegov najnoviji projekat je nastao iz želje da se posmatrač duže zaustavi pred fotografijama i da ispituje/otkriva detalje koji su za njih važni. Primarni fokus je usmeren ka osmehu i pogledu, dva važna parametra po kojima ocenjujemo drugu osobu. Igranje bojama, sečenjem i ponovnim sklapanjem (pletenjem) portreta, autor efikasno koristi tu inovativnu tehniku da privuče pogled ka istraživanju emocije, pogleda, izraza, simbolike…



Andreja je razvio svoju kreativnu karijeru na američkim kontinentima radeći kao Advertising Creative Director i profesor u najprestižnijoj svetskoj školi kreativnog marketinga Miami Ad School. Do sada nije izlagao svoje radove u Srbiji. Njegove fotografije, skulpture i mutimedijalni paneli od recikliranih elemenata krase kompanije i privatne kolekcije širom SAD. Veoma je aktivan u izgradnji festivalskog upotrebnog arta (skulpture/građevine od drveta/metala, art cars). Kao fotograf, bavi se dokumentarnom, editorijalnom i fashion fotografijom, a većina fotografija su iz njegovog projekta EVO ENO ETO Portreti.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.