VIDEO: Nova dojava o crnom panteru, lovočuvari pretražili teren u Vrbasu

Lovočuvari su i juče popodne poslati da istraže teren povodom dojave da je panter, na čije prisustvo su nadležni upozorili pre 17 dana, ovog puta uočen kod šetališta Šlajz u Vrbasu.
VIDEO: Nova dojava o crnom panteru, lovočuvari pretražili teren u Vrbasu
Foto: Pixabay
U toku poslepodneva pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine dobila je snimak i dojavu da je panter uočen kod šetališta Šlajz u Vrbasu, javlja dopisnik RTS-a.
Poslati su lovočuvari da istraže teren, radi eventualnih tragova.
Do sada nije ništa uočeno, a sve nadležne službe su do daljeg u pripravnosti.
 
 
Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije raskomadanog vlasničkog psa. Međutim, u pokrajinskoj inspekciji kažu da njima nije prijavljeno da je pronađen leš psa. Pokrajinski inspektor apeluje da se ne diže panika.
 
I u subotu je inspekcija za zaštitu životne sredine dobila snimak, koji je poslao meštanin sela Feketić, ali nije pronađen nijedan trag koji bi ukazivao na prisustvo crnog leoparda, odnosno pantera.
 
Javno preduzeće "Vojvodinašume" objavilo je 10. novembra upozorenje o pojavi crnog pantera na teritoriji opštine Apatin.
  • @Peđa

    30.11.2022 16:38
    Spusti roletne, sakrij se ispod stola, ukljuci Pink, zini i uzivaj
  • Đoko Tošin

    30.11.2022 16:32
    Na severu Bačke je
    Panter je danas viđen u Bačkom Sokolcu u Dobručkoj ulici pri kraju sela. slobodno se kreće. Nije obična mačka. Mnogo je viši.
  • Peđa

    30.11.2022 14:33
    Biće "veselo" kad nekom namučenom poljoprivredniku upadne na farmu, ili još gore pošto je vrv pušten iz zatočeništva i nema toliko izražen strah od ljudi, vođen glađu i instiktom se spusti tokom noći u neki grad.
    Inače životinja je vrhunski predator, ovde prirodnih neprijatelja nema, jedino može da mu pretnja bude medved ili vukovi u čoporu kojih nema. Ko je gledao snimke sa nadzornih kamera u Africi i Južnoj Americi gde obitava njegov srodnik jaguar može da vidi kako napada i ljude a najjače domaće pse davi i nosi kao domaća mačka miševe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.