Srbija nije pobedila Kamerun, pa nismo onda za osminu finala Mundijala! Matematiko, ti pomozi!

28.11.2022

11:29

2

Autor: 24sedam

Srbija remizirala 3:3 protiv Kameruna, tako da u poslednjem meču sa Švajcarskom mora da juri pobedu

Srbija nije pobedila Kamerun, pa nismo onda za osminu finala Mundijala! Matematiko, ti pomozi!
Dušan Tadić - Copyright Tanjug/AP

Fudbaleri Srbije u meču punom preokreta nisu uspeli da sačuvaju 3:1 i da mirno privedu kraj duela sa Kamerunom. Afrički tim izborio je 3:3, tako da "orlovima" protiv Švajcarske igra samo pobeda, pod uslovom da Brazil večeras savlada Švajcarsku i u poslednjem kolu dobije Kamerun. 

Ovakav meč proučavaće se još dugo, dugo da bi se pronašao odgovor na pitanje "zašto je usledio potop posle 3:1". "Orlovi" su relativno lako posle 0:1 u završnici presingom došli do 2:1 i bili u prilici da dotuku protivnika. Ipak, treći gol su ostavili za drugo poluvreme. Bila je to najlepša akcija na Mundijalu, koju je posle kombinovanja Sergeja i Živkovića završio Mitrović, ali to je bio poslednji bljesak.

Zašto ofanziva kod 3:1

Umesto povlačenja na svoj deo terena, obezbeđenja linija ispred Vanje, srljalo se bezglavo napred. Niko ne zna iz kog razloga su štoperi ostajali sami "dva na dva" ili "tri na tri" protiv napada Kameruna.

Protivnik takav poklon nije mogao da odbije. Prvo smo ostali bez Pavlovića, umesto koga je ušao Mitrović i to ne samo da je promenilo fizionomiju poslednje linije, već je i ona tanana linija sigurnosti bila potpuno izbrisana ovom izmenom. Pucalo je sve baš po toj strani gde je igrao mladi štoper, ali nije jasno zašto sa Mitrovićem u timu nije komandovano povlačenje, zašto lopta nije išla od noge do noge... Kostić nije mogao da se vraća zbog gubitka snage, a lopte su odlazile preko njegovih leđa do Abubakara koji prvo lobom smanjuje na 3:2, da bi posle asistirao Čupo-Motingu za 3:3.

Nema više Briha, ko je kriv

Tu je već bio kraj! Svi naši vozovi su već bili prošli, iako je Mitrović bio u jednoj prilici da vrati vođstvo. Srbija nije zaslužila ovakav rasplet, ali ako smo u Rusiji pronašli krivca u nemačkom sudiji Feliksu Brihu, sada apsolutno nema nijednog drugog krivca van ekipe i njene klupe.

Piksi nije povlačio prave poteze u ključnim trenucima, zato sada moramo da se bavimo matematikom i pouzdamo u to da ćemo biti pametniji protiv Švajcarske, koja je za klasu ispred Kameruna!

Ovakav je tok imala utakmica

90+5. minut - Grujić iz daljine, volej po sredini gola!

90+4. minut - Žuti za Milenkovića!

90+1. minut - Mitroviiiić i ofsajd! Svejedno Kamerunac je odbranio njegov udarac.

90. minut - Igraće se još 6 minuta!

89. minut - Mitroviiiić, promašuje sa penala, Tadić je asistirao!

88. minut - Kostić greši u odlučnom trenutku kada je mogao da izabere deset boljih rešenja od mlakog šuta.

87. minut - Vanja brani jedan udarac iz daljine.

81. minut - Izlazi Anguisa, ulazi Nkudu.

78. veljković izlazi, ulazi Babiić! Radonjić menja Živkovića, Grujić menja Sergeja.

78. minut - Sergej, šut preko gola.

77. minut - Mitrović promašuje zicer! Sprema se trostruka izmena u našem timu.

75. minut - Orlovi pokušavaju da se konsoliduju, ovo je bilo baš od sjaja do očaja, videćemo šta će na kraju biti.

66. minut - Gol, Čupo-Moting 3:3. Strašno! Dve kontre i dva primljena gola, kao dečiji tim. Potpuna dezorganizacija u timu, niko se ne vraća u odbranu. Loše ofsajd zamke.... Katastrofa, ali ima dovoljno vremena da se stvari promene.

64. minut - Priznat gol, 3.2!

64. minut - Zaledila su se srca srpskih navijača, Abubakar je postzigao prelep gol, ali ...

63. minut - Sergej, lob... Preko prečke!

62. minut - Sergej je pogrešio i otvorio kontru koju Kamerunci završavaju šutem u Vanju.

60. minut - Odbrana velikom iskušenju, Abubakar je dvojicu bacio na leđa, ušao u kazneni, tražio Čupo Motinga, ali je intervenisao Milenković, pa Živković i opasnost je otklonjena.

57. minut - Čupo-Moting opet glavom zamalo, loše postavljena odbrana kod prekida.

56. minut - Pavlović povređen, ne valja! Izlazi iz igre, ulazi Stefan Mitrović!

53. minut - Goool! Savršenstvo fudbala! kakva akcija, koju je Živkovića završio dodavanjem na tacni za Mitrovića, Sjajno!

49. minut - Akcija Tadić-Kostić po levom krilu, sve je izgledalo savršeno, dok pomoćnik nije pokazao da je ofsajd.

47. minut - Nema promena u timovima.

46. minut - Nastavlja se meč.

 

 

kraj poluvremena

45+4. minut - Goooooool, Sergej! Levom po zemlji 2:1.

Tanjug/AP
 

 

45+1. minut - Goool, Pavlović! Glavom posle nabačene lopte Tadića, najviše je skočio i dobro gađao.

45. minut - Igraće se 6 minuta nadokande.

44. minut - Greška Lukića, umalo da bude kažnjena od strane Kundea, šutirao je pravo u Vanju.

42. minut - Prevelika gužva koju stvaraju naši igrači sredine terena. Od silnog kombinovanja propadaju napadi, moraće malo da se proredi sredina ili da se promeni način igre, da lopte više idu po vertikali, na primer.

39. minut - Naši polako dolaze sebi, dobar napad, završio se ofsajdom posle pokušaja Mitrovića da je glavom skrene u gol.

33. minut - Gol je sve promenio, Kamerunci u naletu, Sergej je u poslednjem momentu klizećim izbacio loptu u aut.

32. minut - Basogog žuti za radovanje kod gola kao rezervni igrač!

29. minut - Gol, Kasteleto! Kamerun vodi 1:0. Korner, neko je sa prve stative prebacio na suprotnu gde je sam bio Kasteleto.

27. minut - Još jedan obećavajući napad "orlova" posle Živkovićevog pokušaja da napravi kontru sa Tadićem, sve se završilo lošim kombinovanjem Kostića i pavlovića po levoj strani.

24. minut - Živković je požrttvovano potrčao po loptu koja je išla ka gol-autu. Kamerunac je gradio, ali tako što je i po licu udario Živkovića. Kulu je dobio žuti karton, a Tadić nije dobro centrirao iz skraćenog kornera.

21. minut - Živković do Maksimovića koji je utrčao u kazneni, sjajan pas, Kamerunci izbijaju u korner.

20. minut - Vanja brani Kundeov pokušaj, bilo je baš opasno!

18. minut - Prva ozbiljna akcija rivala, Mbuemo je sa desne strane levom nogom nabacio, bila je oštra lopta koja je prohujala kaznenim.

17. minut - Mitroviiić, kakva šansa! Kamerunci su se spetljali, lopta je došla do Mitrovića koji je sa 7-8 metara gađao pored stative.

14. minut - Skoro dva minuta se ukazivala pomoć jedno Kameruncu kojeg je Kostić nehotično nagazio.

11. minut - Stativa, Mitrović! Levom nogom iskosa posle driblinga, lopta je pogodila stativu i odbila se ispred golmana, nije bilo nikog da je ubaci u mrežu. Šteta za ovu šansu, ali igra obećava.

9. minut - Lepa akcija naših, dva centaršuta sa leve i desne strane, nisu pronašla Mitrovića, ali polako "orlovi" nameću svoj ritam.

6. minut - Maksimović završio lepu akciju centzaršutom u kazneni, Mitrović je teškom mukom dohvatio glavom, ali je zato šut bio neprecizan. Prvi udarac na gol Kameruna.

4. minut - Lagan tempo, pa greška Vanje tamo gde ne sme da je bude, Živković ispravlja i iznosi loptu do sredine. Nema više opasnosti, ali propala je i kontra za Kostića. Loš pas.

2. minut - Mitrović je nezgodno doskočio, morao je doktor na teren da mu ukaže pomoć, čini se da će biti sve u redu.

1. minut - Počelo je! Srbija kreće prva sa sredine.

10.55 - Crveni se Al Džanub:

 

 

10.49: Orlovi u opremi na terenu:

 

 

10.42 - Navijači Kameruna:

10.30 - Fabricio Romano saznaje da je Onana izbačen iz ekipe zato što je selektor Song tražio od njega da promeni stil čuvanja mreže na šta mu je ovaj odgovorio da će biti dosledan svom načinu igre i da ništa neće menjati.

10.28 - Zoran Filipović na tribini:

MN Press
 

10.27 - Naši će igrati u beloj opremi.

10.24 - Navijači Srbije:

 

10.21 - Orlovi na terenu:

 

10.05 - Zanimljivo viđenje trenutne situacije iz ugla navijača nakon objave vesti o problemima u timu Kameruna. Ovako bi mogla da izgleda reakcija Mitrovića, Vlahovića i Kostića:

 

 

09.55 - Onana definitivno nije u prvoj ekipi. Prema nezvaničnim izvorima golman milanskog Intera je odstranjem iz tima.

09.54 - Potvrda vesti o Onani:

 

 

 09.50 - Sastavi:

KAMERUN (4-1-2-3): Epasi - Tolo, Kunde, Kasteljeto, Faj - Oum Žoe - Hongla, Angisa - Ekambi, Šupo-Moting, Mbuemo. Selektor: Rigober Song.

SRBIJA (3-4-3): V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Maksimović, Lukić - Živković, Kostić, S. Milinković-Savić, Tadić - Mitrović. Selektor: Dragan Stojković.

09.48 - Andre Onana, prvi golman Kameruna, ispao je iz tima uoči utakmice protiv Srbije. Vest nije zvanično potvrđena, ali pretpostavlja se da je u pitanju disciplinska mera selektora Rigobera Songa. Tek se očekuju detalji ovog problema među Kameruncima.

09.38 - Svlačionica je sređena i čeka fudbalere:

 

 

09.18 - Kamerun je pobedio samo jednom od 15 mečeva sa evropskim selekcijama na Svetskom prvenstvu i to 2:1 Rumuniju 1990. godine u Italiji. Od tada, Kamerun je imao tri remija i 12 poraza od timova iz Evrope.

09.14 - Kamerun nije postigao gol u pet od poslednjih osam mečeva na Svetskom prvenstvu.

09.12 - Kamerun je izgubio osam od poslednjih utakmica na Svetskom prvenstvu 2002, 2010, 2018. i protiv Švajcarske na ovom Mundijalu. Ako izgube od Srbije, izjednačiće se sa negativnim rekordom Meksika od devet uzastopnih poraza na Svetskom prvenstvu.

09.04 - Pogled na stadion Al Džanub...

 

 

08.51 - Podrška iz FK Vojvodina:

 

 

08.08 - Pomoćni trener reprezentacije Bratilsv Živković danas slavi 52. rođendan.

 

 

08.06 - Obavljena generalna proba početka utakmice. Sve je spremno za glavne aktere događaja:

 

 

08.02 - Tužna vest za Kamerun stigla je rano jutros iz njihove otadžbine. Klizište odnelo 14 života u glavnom gradu Jaundeu tokom sahrane.

07.59 - Rezultat jedine utakmice dva tima bio je 4:3 za "orlove" Radomira Antića. Golove za Srbiju postigli su: Krasić, Stanković, Milijaš i Pantelić.  

07.56 - Čupo Moting postigao svoj prvi gol za Kamerun na prijateljskoj utakmici protiv Srbije 5. juna 2010. godine na stadionu Partizana.

 

Fudbaleri Srbije danas u 11.00 igraju prvu od dve ključnih utakmica za svoj dalji boravak na Mundijalu u Kataru.

Samo pobeda nad Kamerunom pravi siguran korak ka plasmanu u osminu finala, dok svi ostali rezultati razvijaju razne matematičke kalkulacije pred poslednje kolo i naš duel sa Švajcarcima.

Poslednji izveštaji iz Dohe govore da će selektor Dragan Stojković Piksi imati na raspolaganju sve fudbalere.

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike