Selektor Kameruna: „Pitanje o Srbiji je malo škakljivo

Song ističe da će navijači Kameruna videti jedan drugačiji tim

Selektor fudbalske reprezentacije Kameruna Rigobert Song održao je konferenciju za medije pred meč sa Srbijom u sklopu 2. kola Svetskog prvenstva!

Srbija i Kamerun se sastaju u ponedeljak u 11 časova po srednjeevropskom vremenu i biće to duel selekcija koje su takmičenje u Kataru počeli porazom. Orlovi od Brazila (2:0), a Kamerunci od Švajcarske minimalnim rezultatom 1:0.

– Mislim da smo uspeli malo da se sredimo, da svo svesni što nas čeka, odlučujućčia je utakmica i dobro smo pripremljeni. Znamo šta nas čeka, igrači znaju šta im je činiti i jedva čekamo da meč počne – počeo je Song.

Nedugo zatim usledilo je jedno pitanje kamerunskog novinara koji je sve nasmejao, jer je tokom togmpitanja praktično držao monolog. Čak ga je i oficir FIFA uz osmeh opomenuo da to nije „konferencija novinara.“ S druge strane, Song je rekao:

– Rekao bih da smo svi svesni situacije u kojoj se nalazimo i šta nas čeka. dobro smo počeli i kada je došlo do drugog dela nismo kontrolisali igru. Prosto ne možete da predvidite takve stvari. Stav ove generaicje je sjajan, ali još moramo da radimo na našoj igri. To je deo fudbala, mi smo tim borilačkog duha. Videćemo kako e stvari budu odvijale. Protiv Srbije moramod a damo sve što možemo. Rekao sam igračima da moramo da razmišpljamo o našim mečevima. Nismo bezgrešni, razmišljamo i o budućnosti, ali sada je u glavi samo cilj koji želimo da ostvarimo. Imam jednu poruku za njih: „Nikada ne treba da odustaju i to želim sutra da vidim na terenu.“

Kada je u pitanju rotacija tima, Song je rekao:

– Mislim da nećemo sve okrenuti naglavačke, Kamerun ostaje Kamerun. Kad budemo otvarali igru, videćemo dosta pozitivnoh stvari. Nećemo sve menjati, ali verujem da ćemo menjati taktiku ako se nađemo u nezgodnoj situaciji. Tražićemo način da dominiramo. Neću vam reći šta imamo u planu, ali mislim da ćete videti drugu stranu mog tima. Ispravićemo greške, pogotovo one što smo pravili u drugom poluvremenu.

Imao je Song i poruku za navijače.

 Imamo navijače koje vrlo dobro znamo, verujem da moji igrači imaju potreu za tom energijom koji dobijaju od njih. Važno je da su ti ljudi tu, da ih ohrabruju. Potrebno nam je mnogo više navijača protiv Srbije, da budu iz nas. To poručujem svim Kameruncima ovde i hvala im što su došli u Dohu. I sutra ćete videti jednu drugu stranu našeg tima – rekao je Song koji se osvrnuo na opasku da bi možda trebalo da menaj više igrača:

– Svi imaju pravo na svoje mišljenje, da kažu šta žele, ali mislim da imamo sjajne igrače, Nije samo dovoljno da imate najbolje igrače, već i tim. A tim je taj koji je važan, ono što se računa. Kako koristite igrače u timu, to je od ključlne važnosti. Nekada ne mogu sve da ih iskombinijem. Znam zašto sam neke igrače pozvao i kada treba da igraju. Nisam ih zvao da sede na klupi. Ne želimo da idemo kući sutra, imamo vrsne igrače, ali neću sutra imati istu formaicju. To je sigurno. Mada ne znam ko će konkretno igrati. Možda ću uzeti nekog drugog sa klupe ako budem menjao formaciju. Moguće da ću napraviti neke izmene u timu i samoj formaciji. Ali ne mogu svi da igraju, to je jasno. Zavisi i dosta od protivničkih igrača. Stavio bih 22 igrača da mogu, ali ne mogu. Svako će imati svoju priliku da zasija kad dođe trenutak.

Stiglo je i pitanje od srpskih novinara vezano za to da li Song može da izabere jednog igrača Srbije koji ga je impresionirao posle analize, jer je ranije napominjao da ne poznaje nijednog igrača Orlova.

– To je malo škakljivo pitanje. Neću govoriti ni o kakvoj analizi. Srbija je tim koji poštujem, ali ono što znam jeste šta mi treba da uradimo kako bi našli slabe tačke rivala a koje smo prepoznali protiv Brazila. Biće sjajan šou sutra, moji igrači će se suočiti sa vrlo jakim rivalom i učinićemo sve što možemo da uzmemo tri boda.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.