Komplikuje se stanje učenika kome je odstranjena slezina! Dečak iz Subotice prevezen u bolnicu u Novom Sadu

27.11.2022

18:30

5

U pratnji dečaka N. K. je majka koja će biti uz njega za vreme lečenja u Novom Sadu, potvrdio je otac povređenog dečaka

Komplikuje se stanje učenika kome je odstranjena slezina! Dečak iz Subotice prevezen u bolnicu u Novom Sadu
Vršnjčako nasilje / Ilustracija - Copyright Profimedia

Zbog pojave povišene temperature, 13-godišnji dečak iz Subotice, kojem je odstranjena slezina nakon napada vršnjaka u školi, iz subotičke bolnice prevezen je na dalje lečenje u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu.

U pratnji dečaka N. K. je majka koja će biti uz njega za vreme lečenja u Novom Sadu, potvrdio je za RTS otac povređenog dečaka.

Učenik osmog razreda subotičke osnovne škole "Sonja Marinković" u ponedeljak je zbrinut u subotičkoj bolnici, nakon čega je, do vikenda, bio u stabilnom stanju.

Njega su prošle nedelje na odmoru između dva časa napala trojica vršnjaka iz drugog odeljenja.

Jedan od učesnika sukoba je oborio dečaka s leđa, a zbog nezgodnog pada 13-godišnjaku je u subotičkoj bolnici odstranjena slezina.

Policija će protiv četrnaestogodišnjaka podneti krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, dok će za trećeg dečaka, trinaestogodišnjaka, izveštaj proslediti tužilaštvu.

Profmedia
 

 

-Sumnja se da su oni, pre dva dana, u jednoj osnovnoj školi u Subotici učestvovali u incidentu u kojem je teže povređen učenik osmog razreda - navode u saopštenju policije.

Кakve kazne škola može da izrekne učenicima

Na pitanje mogu li učenici biti isključeni iz škole, direktor Pajica Bašić je naveo da učenicima mogu da budu izreknuti ukor direktora i nastavničkog veća, da ocene iz vladanja budu smanjene na 2 ili na 1, a da u dogovoru sa drugom školom može da se izvrši prebacivanje učenika, ukoliko se proceni da je to najbolje rešenje.

Direktor škole je, na pitanje da li je škola zataškavala nasilje, kao što tvrdi otac povređenog dečaka, naveo da je škola otvorena za razgovor sa roditeljima i da nikad nijednom roditelju nije uskraćeno pravo da dođe i razgovara, ukoliko ima problem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike