Borjan nije mogao sam! Dejvis "razbesneo" Hrvate, usledila goleada i rutinska pobeda

27.11.2022

18:14

0

Autor: A. S.

Ekipa Zlatka Dalića nije odustala od nokaut faze

Borjan nije mogao sam! Dejvis "razbesneo" Hrvate, usledila goleada i rutinska pobeda
Milan Borjan - Copyright Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe

Fudbaleri Hrvatske upisali su prvu pobedu u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru nad selekcijom Kanade, sa 4:1 (2:1) i tako zadržali šansu da se plasiraju u nokaut fazu.

Meč još uvek nije ni počeo, a Kanađani su posle 80 sekundi igre, iz kontre stigli do prednosti. Dejvis je na asistenciju veziste savladao Livakovića, 1:0.

Pogodak je dao krila ekipi za koju nastupa golman i kapiten Crvene zvezde, Milan Borjan, pa su u narednim minutima bili opasniji rival, ali se onda pojavio Kramarić i nagovestio bolju igru Hrvatske.

Najpre je fudbaler Hofenhajma postigao pogodak u 26. minutu koji je ubrzo i poništen zbog ofsajda, ali devet minuta kasnije, nije bilo greške, 1:1. Do kraja prvog poluvremena, Hrvati su bili dominantni, stvarali su veći broj šansi, što jedonelo i potpuni preokret. Ovog puta Livaja, 2:1.

U drugom delu, Kanađani su prikazali igru koja je potvrdila da nisu zalutali na Mundijalu, ali je Livaković bio siguran. Na drugoj strani, nije mirovalo ni pred golom Borjana, a Andrej Kramarić je svojim drugim pogotkom, u 70. minutu, nagovestio da na ovom susretu neće biti iznenađenja.

Do kraja meča, viđena je kvalitetna igra, a Hrvati su uspeli da pogotkom Majera u nadoknadi vremena upišu ubedljiviju pobedu nego što je to igra na terenu prikazala.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike