27. novembar  2022. 18.56  | Izvor: RTV(Rade Macet)

Stonoteniseri Radničkog plasirali se u drugu fazu "Trofeja Evrope"

BEOČIN -

Stonoteniseri Radničkog plasirali su se u drugu fazu „Trofeja Evrope", uprkos porazu od favorizovanog Olimpijakosa u finalnom meču, na turniru u Beočinu.

Šampioni Srbije sa 4 pobede u grupi obezbedili su finale sa najboljim grčkim timom. Radnički je na taj način ostvario prioritetni cilj, pošto su prve 3 ekipe sa ovog turnira stekle pravo nastupa u nastavku trećeg po kvalitetu evrotakmičenja.

stoni, tenis,beocin

U duelu za prestiž, Marko Petkov je posle velike borbe sjajnom igrom u završna dva seta savladao Hrvata Tomislava Pucara 3:2, da bi potom naš reprezentativac, Marko Jevtović, odigrao sjajan meč protiv 26.-og igrača sveta, Andreja Gaćine. Prvotimac crvene zvezde koji je pojačao Radnički na evrosceni, propustio je meč loptu pri vođstvu od 2:1 u setovima, da bi potom hrvatski igrač uspeo da kompletira potpuni preokret.

U narednom duelu, Grk Anastasios bez izgubljenog seta pobedio je Bojana Crepulju, da bi potom Pucar sa 3:1 savladao Jevtovića za konačan trijumf Olimpijakosa od 3:1.

Šampioni Srbije u debitantskom nastupu na evrosceni pokazali su da imaju iskustvo i kvalitet da mogu da pariraju svim ekipama. Njihove ambicije u nastavku „Trofeja Evrope" zavisiće i od žreba kojim će biti određeni parovi završnog turnira. Radnički je trenutno i lider u domaćoj superligi, bez ijednog poraza.

Tagovi