Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Стојковић о тиму за Камерун и зашто је цитирао Александру Пријовић

Драган Стојковић Пикси, селектор репрезентације Србије, говорио је на конференцији за медије.
Фото: ФСС

Фудбалери Србије играју у понедељак у 11 часова у другом колу Светског првенства против селекције Камеруна.

„Орлови“ ће сигурно желети да се покажу у правом светлу, након заслуженог пораза од фаворизованог Бразила у првом колу.

Ток конференције могли сте пратити уз Б92.нет:

Новинарима се обраћају селектор Стојковић и голман Вања Милинковић-Савић.

„Ми смо и раније знали да ће утакмица са Бразилом бити тешка, поготово због повреда кључних играча, Овај Мундијал је почео за нас после те утакмице. Камерун и Швајцарска ће се борити за то место и пролаз даље. Ситуације је доста боља по питању повреда играча, тако да, како припремамо меч… Припремићемо најбоље што можемо. Веома важна утакмица, и ми и они смо кренули поразом, али то не умањује наше аспирације. Припремићемо меч на најбољи могући начин и видећемо сутра ко је бољи“, каже селектор.

Селектор је наставио и најавио да ће бити промена у тиму, а открио је и како се осећа Филип Костић.

„Биће промена. Ситуације је боља, и те како сам задовољан у односу на оно што је било пре десет дана. Он је последња два тренинга одрадио са екипом и биће у конкуренцији за тим. Интензитет којим је радио показује да је спреман. Да ли ће играти, видећемо“, додао је Стојковић.

После меча са Бразилом није био задовољан физичким аспектом.

„Направљена је анализа. Наш проблем у другом полувремену је био што смо се трошили низашта. Статистика показује да смо прерчали више од Бразила, а статистика показала као да не постијимо. Имали смо 160 промашених пасова. Тако је немогуће добити било кога. Нисмо били комплетна екипа на терену управи из разлога што смо имали персоналне проблеме и што нисам могао да изађем са најбољим тимом. Била би тотално другачија слика у свих 90 м инута, не само тих 45. То што смо урадили последња два дана, интензитет рада. Играчи одговорили на то позитивно у физичком и техничком смислу. Показује да се враћамо кад је најпотребније. Што се физике тиче.. Од доласка у Катар имали смо једно 7-8 играча који нису били у тренажном процесу! Нисам то могао јавно да говорим јер би цео свет знао. То је било врло забрињавајуће за мене. Неко ме је питао, селекторе не видимо осмех.. Сад знате разлог што га није било. На крају, осмех се полако враћа, боље је него што је било“.

Најавио је да ће ићи на победу.

„Исте су аспирације, три бода. Бићемо офанзивни, да би дао гол, мораш да нападаш. Као тим, морамо деловати коа компактна екипа која зна шта ради на терену. Стање играча ме пуно радује, виђе него пре неколико дана. Да ли ће Митровић и Влаховић почети или не, видећете сутра. Знам састав, знам ко ће играти сутре. Немам дилему, то је разлика у односу на Бразил, то отворено кажем. Информације су долазиле овако и онако, препуштени сте до задњег момента. Сад је другачије. Тим знамо, Србија ће играти на победу, нема разлога да другачије размишљамо. Поштујемо Камерун. Снажна екипа, могу да направе проблем било ком. Гледао сам их против Швајцарске, једна гол одлучио, али Камерун је и те како добра екипа. Нисам знао да је Камерун последњи пут победио Румунију 1990. Сећам се Миле и целе те екипе која је деловала моћно. Свидело ми се како су играли тај Мундијал“, додао је Стојковић.

Голман Србије похвалио је колегу Андреа Онану.

„Онана је одличан голман, изборио се са притиском. О њему као голману мислим све најбоље“.

Питали су га и да ли се припрема посебно за Камерун.

„На мени је да се припремим најбоље. Имао сам видео анализу, упознат са м са тим. Да ли ћу имати више посла, надам се да не, али то не зависи од мене“.

Стојковић је додао да не прати штампу, али је чуо шта је рекао Тијаго Силва после меча са Бразилом.

„Нема потребе да читам шта ко пише. Треба да дође до критика, али може доћи да неко каже глупост која може да утиче на тим. Он је врхунски играч,, њему је лако да игра против реконвалесцента. Да је Митровић био спреман, не верујем да би тако причао. Ако је рекао да смо требали бољу анализу да направимо… Погодили смо њихов тим, могу да покажем папир од 15. новембра. Једино ми је жао што нисмо имали све играче на сто одсто. Уз сав репект, било би тотално другачије“.

Вања се не обазире на похвале.

„Та утакмица је иза. Моја добра утакмица није нам донела бодове. Не гледам уназад, битно је да се спремимо за Камерун, то нам је циљ.“

Вања Милинковић је рекао и да је атмосфера сјајна и да пораз од Бразила неће негативно утицати на екипу.

„Нама не може нико да поремети мир, посебно не један пораз од Бразила. Откако сам овде, ту је огхромна позитивна егергија. Види се како се сви залажу за резултат, стварно не видим како би један пораз могао све да поремети“.

Пиксија су питали о квалитету афричког фудбала.

„Надам се да овај трећи тим неће победити, Камерун. Јако поштујем афрички фудбал, Камерун увек био добар репрезент. Имају добре играче, неке који су легенде светског фудбала који су обележили игру. Треба да буду поносни због тога. То је екипа која има неколико врхунских играча, која у конти може много проблема да направи. Морамо бити јако опрезни, да не би дошли у сиитруацју да трчимо много. Надамо се да ћемо ми бити на свом нивоу и да ћемо супети да укротимо лавове, иако није пријатно борити се са њима. Није пријатно срести се са лавовима. Морамо да одиграмо, верујем у тим, мислим да ће што се нас тиче бити све у реду“.

Још једном се Стојковић осврнуо на тим и проблем са повредама.

„Оне речи које сам рекао… Није коме је речено него ком је суђено. То је управо за ову ситуацију. Рекао сам знајући то. Знао сам да ће морати да игра неко други, претпостављам да сте то схватили. Наравно да ме брине кад неко не игра месец дана, али из ове коже не мпже да се побегне. Покушаћемо да сутра изађемо са најјачим тимом, ту нема дилеме. То је већ одлучено, то је мој стил. Што по први пут нисам имао пред меч са Бразилом, Страховита конфузија, то ћу једног дана морати да објашњавам. То је искуство више. Иде нових 90 минута, не игра се два сата, пет сати, ту дајете све од себе. Ситуација и кондиција са Костићем је далеко боља. Последња два дана, све делује позитивно. Нећу рећи играће, али је у конкуренцији за тим. Његово трчање и његови физички ангажмани на тренингу, видело се да ће бити у реду и то ме радује“. Подвукао је Стојковић и да да се више не мисли о претходном сусрету.

„Један меч не може све да поремети. Изгубити од Бразила није никаква срамота. Треба остати позитиван, ми то јесмо. Идете само напред. Нема времена за нешто што је прошло. И добро је што је тако! Ово су две екипе са којим се суочавамо лицем у лице, покушавамо да нађемо своје место, као други у групи“.

Одговорио је и на питање да ли може да помогне да се врате добра стара времена када је Србија побеђивала, пре турнира.

„Наш стил је такав, имамо такав тип играча који могу да покажу леп, атрактиван, нападачки фудбал. Откада сам ја селектор, не постоји ниједан меч да Србија није направила шансу или постигла гол. То говори у прилог томе да желимо тако да играмо. Против Бразила, Митровић је био на 50 одсто могућности, имали смо Влаховића који је на 30 осато и Костића који је комплетно у ауту. То за нас представља проблем у офанзивном смислу. Не кажем да не бисмо изгубили, али бисмо им са њима направили много проблема. Ми морамо да се сложимо да је то превелики проблем за једну малу Србију, са 26 до 30 играча, у том избору. Сад се надам пошто је ситуација била боља да ћемо се вратити на пут и наставити да показујемо добре игре. И да ћемо наравно, постићи гол“.

За крај, Стојковић је додао да нема никаквих проблема у екипи и да је задовољан како су радили протеклих дана.

„Кад се деси пораз, најважније је да имате хладну главу. Да комуникација буде на нивоу на ком је била. Србија то има. Да нико не помисли да имамо проблем у комуникацији, да се неко љути… Отворен сам, не кријем ништа. Да имамо проблеме, рекао бих вам. Ми немамо проблеме. Поготово из разлога што нисмо могли да рачунамо на све играче. То што се десило не утиче на нашу свлачионицу, задовољан сам понашањем и мотивацијом, ангажованошћу, то су ми показали на ова два последња тренинга. Очекујем добру утакмицу, учинићемо све да победимо. Неће бити лако, ово је Мундијал, овде сте са 31 најбољом екипом, према томе, морате да будете бољи од противника да бисте победили“, закључио је Стојковић.

Tipovi žena u novosadskim teretanama

Преузмите андроид апликацију.