Saveti šminkera poznatih: Tri načina da šminkom postignete besprekornu kožu

by | novembar 27, 2022
besprekorna koža šminkom

Niko od nas nema savršenu kožu, ali to ne znači da ne možemo da je postignemo šminkom. Kejti Džin Hjuz, šminkerka Hajli Biber, otkriva kako da postignete ovaj utisak u tri koraka

Ako se okrenete društvenim medijima da biste dobili inspiraciju za lepotu (a zar ne radimo to svi?), verovatno ste naišli na ime Kejti Džejn Hjuz. Sa platformom od skoro milion pratilaca, Hjuz je inspirisala kultnu zajednicu entuzijasta za lepotu svojim viralnim pristupom kreativnom i ostvarivom izgledu šminke. Ova šminkerka radila je sa imenima kao što su Hejli Biber, Rouzi Hantington-Vajtli i Kejt Bosvort. Od svetlucavih senki za oči do najoštrijeg mačjeg oka, Hjuz stvara izuzetne šminke koje svi imaju jednu zajedničku stvar: vlažnu, besprekornu bazu.

 

Kako da postignete savršenu kožu?

Hjuz tvrdi da koristi tri jednostavna koraka  kada želi da šminkom postigne efekat besprekorne kože.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Editorialist: Shopping, Styling & Outfit Ideas (@editorialistmagazine)

Korak 1: Hidratacija

Pripremite kožu hidratantnom kremom, fokusirajući se na delove lica gde želite najviše sjaja. Odlična je ideja da koristite kremu sa hijaluronom il ona sa ceramidima. Iza ovakvih proizvoda stoji neverovatna tehnologija i oni odlično regenerišu kožu.

Korak 2: Prajmer

Prajmer je neophodan ako želite besprekoran ten, ali je ključno da odaberete pravi. Da bi se on uklopio u clean girl model, važno je da ima suptilan sjaj. Znači, za odabir dobrog prajmera najvažniji je dobar balans između mat i sjaja.

Korak 3: Tonirana krema

Naravno, ako imate neke posebno kritične delove lica (podočnjake ili akne), prekrićete ih korektorom. Ali, za utisak savršene kože ne treba vam nikakav jak puder, već tonirana krema. Ona ujednačava ten, prekriva manje nedostake, ali ostavlja utisak prirodnosti: vide se one suptilne razlike koje svaka koža ima.

utkamandarinka/gettyimagesplus