Duško Ivanovićfoto STARSPORT

Presek stanja urađenog Duška Ivanovića, u kratkom vremenskom periodu od dolaska na klupu Crvene zvezde, videće se nakon večitog derbija u 8. kolu ABA lige (ponedeljak, 20.00).

Jeste Zvezde u seriji od četiri pobede, nakon dolaska crnogorskog stručnjaka, od kojih su tri evroligaške, ali meč sa Partizanom imaće naročitu slojevitost i značaj, pogotovo kada će u goste doći sastav crno-belih koji ima jedan od najboljih napada, ne u jadranskom, već evroligaškom društvu.

Partizan u proseku ubacuje nekih 90 poena, na maltene 20 timskih asistencija, a pritom protivnika drži na svega 72 poena.

Crno-beli imaju drugu najbolju odbranu u ABA ligi, a posebno su stameni pod košem i u odbrani od „pika“ prevashodno jer u Matijasu Lesoru imaju centra koji može visoko da iskače, vrši pritisak na protivničke bekove, dok je prilikom preuzimanja veoma stamen i dobrih lateralnih kretnji tako da može većinu rivalskih spoljnih igrača da isprati nogama.

„Partizan je ove godine napravio izuzetno dobar tim. Napadački tim sa najvećim potencijalom, i u napadu u ovom trenutku i najbolji tim u Evropi. Samim tim moraćemo da odigramo izuzetno dobro u odbrani kako bi došli do pobede u ovom meču“, naznačio je Duško Ivanović aspekat igre u kojem njegovi puleni moraju biti znanto iznad proseka.

Napadački, Zvezda može još puno da napreduje, prevashodno u smislu ubrzanja ritma, postizanja više lakih poena i veće egzekucije na otvorenom terenu.

Istovremeno, pojedinci još uvek nisu na željenom nivou, a među njima je i Ognjen Dobrić, neprepoznatljiv od starta takmičarske godine.

„Igramo meč sa Partizanom, prvi ove sezone. Te utakmice su uvek drugačije, u kojima trenutna forma nije presudna. Očekuje nas vrlo iskusna izvanredna napadačka ekipa prevođena još iskusnijim stručnim štabom, i tokom leta pojačana sa namerom da napravi rezultat u Evroligi. Vredno se pripremamo nakon teških utakmica protiv Albe i Makabija, i verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu u ponedeljak pred našim navijačima“, poručio je Dobrić.

Zvezda u regionalnim derbijima vodi sa 27:24 i sutra će imati priliku da iskompenzuje jedini abaligaški poraz ove sezone, doživljen od Zadra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari