Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Маркињос: Желимо да се Нејмар што пре врати у тим

Бразилски фудбалски репрезентативац Маркињос изјавио је да његов саиграч Нејмар напорно ради да би се што пре помогао тиму на Светском првенству у Катару.
Фото: Танјуг/AP/Joan Mateu Parra

Нејмар се повредио на мечу првог кола групе Г на Мундијалу у Катару против селекције Србије. Он је напустио терен пошто је повредио десни скочни зглоб после једног дуела са Николом Миленковићем.

„Требало нам је мало времена да сагледамо ситуацију. Одмах после утакмице био је тужан. Мислим да је то нормално, јер је толико сањао о СП, а сада је доживео повреду. Као играч, сви разумемо кроз шта пролази“, рекао је Маркињос новинарима у Дохи.

Нејмар ће сигурно пропустити сутрашњи меч против Швајцарске, а неизвестан је његов наступ и за дуел у петак против Камеруна.

„Данас, после тестова, тренинга, третмана, он 24 сата иде на физиотерапију, веома напорно ради. То показује колико жели да буде спреман и спреман. Не знамо колико ће то трајати. Желимо му брз опоравак и надамо се да ће врло брзо бити физички и емоционално спреман“, истакао је Маркињос.

Нејмар је на друштвеним мрежама раније данас објавио фотографије свог повређеног скочног зглоба. Локални медији наводе да лекарски тим бразилске репрезентације чини све да оспособи Нејмара.

Бразилски лекари користе „чизме са компресијом“, уређај за убрзавање зарастања провреда и активирање циркулације крви.

„Желели би да Нејмар буде у тиму, пошто би волели да имамо 26 фудбалера на располагању. Међутим, желимо да покажемо да је наша група јака и спремна за све потешкоће са којима се суочавамо. Повреде се дешавају, морамо да будемо свесни тога“, навео је Маркињос.

Утакмица између Бразила и Швајцарске биће одиграна сутра од 17 сати.

Licemerje FIFA prema Srbiji: Šta je uvredljivo u poruci „Nema predaje“

Преузмите андроид апликацију.