Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Двери шире фашизам и затуцаност

Премијерка Ана Брнабић данас је на свом твитер налогу оштро реаговала на саопштење Покрета „Двери“ у вези са најавом вантелесне оплодње увезеним метеријалом и због тога што је дневник „Данас“ пренео то саопштење.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

„Срам вас било! И несрећнике из Двери, и медије који преносе овакве глупости без икаквог критичког осврта или коментара, чиме директно промовишу овакве ставове. Стотине жена и парова из Србије је било приморано да се на овај начин оствари у родитељству, али су за то морали да се потуцају по Прагу, Солуну, Скопљу и другим земљама и градовима, јер то нису могли у својој земљи“, написала је Брнабићева.

Она је нагласила да ће се то, захваљујући одлуци државе, сада променити.

„Ускоро ће моћи, јер имају одговорну власт која ради у интересу наших грађана и наше земље, а не промовише беспризорну фашистичку идеологију и затуцаност. Још једном: срам вас било!“, написала је премијерка.

„Двери“ су раније објавиле саопштење свог Биоетичког одбора које је пренео дневник „Данас“, у коме се наводи да вантелесна оплодња са донираним материјалом може утицати на промену генома будућих нараштаја и да зато треба да буде спроведена јавна расправа о таквој одлуци.

Ова странка сматра да то што ће за оваква вид вантелесне оплодње моћи да се пријаве и жене без партнера, „инсинуира могућности даље афирмације тренутно противзаконитог сурогат материнства и комерцијализацију трудноће, али и заобилажење закона којим би био отворен пут да хомосексуални парови наручују и усвајају децу“.

Sutra oblačno, ujutru ponegde -2 stepena

Преузмите андроид апликацију.