Veselinović: Ne sme se dozvoliti da javni objekti nose imena funkcionera Miloševićevog režima 1foto FoNet Milica Vučković

Imenovanje javnih objekata u Srbiji po najvišim predstavnicima diktatorskog režima Slobodana Miloševića predstavljalo bi ruganje žrtvama tog režima na području bivše Jugoslavije, posebno žrtvama u Srbiji, ocenio je danas predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović.

Reagujući na najave da će obilaznica oko Beograda biti nazvana po počasnom predsedniku Socijalističke partije Srbije (SPS) i nekadašnjem ministru infrastrukture Milutinu Mrkonjiću, Veselinović je naveo da je Mrkonjić bio „visoki funkcioner režima koji je odgovoran za gotovo 1.000 ubijenih kosovskih Albanaca“.

„Ne sporim stručnost Milutina Mrkonjića, ali to nije dovoljno za aboliranje pripadnosti sistemu koji je unazadio Srbiju. Mrkonjić je bio jedna od uzdanica u vreme vladavine režima Miloševića, te mu zločini tog doba nisu mogli biti nepoznati. O njima nikada nije govorio. Ni jedna žrtva tog režima nije dobila satisfakciju u kažnjavanju zločina u rečima Mrkonjića“, naveo je Veselinović a preneo Pokret za preokret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari