Popović: Obilaznicu oko Beograda nazvati po Dušku Radoviću, a ne Milutinu Mrkonjiću

Obilaznicu oko Beograda trebalo bi nazvati po Dušku Radoviću, a ne po Milutinu Mrkonjiću, smatra predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović.
"To što je Milutin Mrkonjić za svoje stranačke kolege u SPS-u bio 'legenda' ne znači da obilaznica kod Beograda treba da ponese njegovo ime. Zašto se Beograđani ne pitaju kako će se zvati obilaznica kod Beograda? Ko je ovlastio predsednika države Aleksandra Vučića da o tome odlučuje sa svojim koalicionim partnerom Ivicom Dačićem i predlaže da se zove po preminulom Milutinu Mrkonjiću? Koje su njegove zasluge za društvo, Beograd i Srbiju, da se po njemu zove obilaznica?", kaže Popović u saopštenju.
Dodaje se da je politika devedesetih, koja se neminovno vezuje za SPS, koju su formirali i propagirali i tada mladi Vučić i Dačić, politika koja je mnoge unesrećila, unazadila i protiv koje su mnogi građani protestovali.
Popović zaključuje da ovakve nepromišljene odluke mogu samo da prodube razlike u društvu.
 
"Stranka slobode i pravde predlaže da se obilaznica zove po Dušku Radoviću čija se stogodišnjica rođenja obeležava baš ove godine 29. novembra. On je neko ko je voleo Beograd, pisao o njemu i razumeo šta Beograd jeste. Iako nije bio rođen u Beogradu, on je postao njegov neizostavan deo sa kojim su se generacije Beograđana budile", navodi Popović.
  • Sabahudin

    28.11.2022 06:38
    Omerović
    Obilaznica bi mogla da se zove MrkBek, tj. Mrkonjić - Bekuta. Ipak, ljubav je ljubav...
  • Popaj

    27.11.2022 12:04
    Kakve veze ima Dusko Radovic sa izgradnjom obilaznice ??? On je dobio "svoje pozoriste" u Beogradu, ne znam da li ima ulicu, ali ako nema, trebalo bi nazvati neku ulicu po njemu, ali obilaznicu ??????? Besmisleno. Uvreda za Duska Radovica. Pa nije on gradjevinac. Covek je bio pesnik. A Mrkonjic ??? Malo je predugo, mada...koga briga, ionako niko nece govoroti "Idem preko obilaznice Milutin Mrkonjic", msm...zvuci onako skroz bzvz.
  • Da, Dusko Radovic!

    27.11.2022 11:25
    Gradnja brzinom puza
    Milutin je deceniju rukovodio izgradnjom 20km puta.

    Odlican je predlog Dusko Radovic. Ako clanovi stranaka znaju uopste ko je bio Dusko Radovic, dobri duh Beograda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija