Ocu pomen, sinu presuda: Surčinac “izrešetan” u centru grada tukao u ringu, Mali Šijan u "Užicu" nokautirao devojku!

27.11.2022

08:15

0

Novembar je sudbinski mesec surčinske porodice, Zoran Šijan ubijen na današnji dan, sin Vukašin, rođen je tri nedelje pre očevog ubistva, a za dva dana biće osuđen

Ocu pomen, sinu presuda: Surčinac “izrešetan” u centru grada tukao u ringu, Mali Šijan u "Užicu" nokautirao devojku!
Vukašin i Zoran Šijan - Copyright Facebook/Legende devedesetih

Kraj novembra, za porodicu Zorana Šijana svakako je najbolniji datum, jer je na današnji dan ovaj reprezentativac u kik-boksu i jedan od vođa “surčinskog klana” likvidiran u centru Beograda, a ove godine dodatni pritisak je na njegovom sinu Vukašinu, kome će u utorak biti izrečena presuda za nasilničko ponašanje.

Zoran Šijan, osim po sportskoj karijeri, kao i onoj sa beogradskog asfalata, upamćen je i kao bivši muž folk pevačice Goce Božinovske, sa kojom je dobio dvoje dece, dok je Vukašina dobio nakon razvoda, sa komšinicom, a sudbina je tako udesila da ovaj mladić nije uspeo da upamti oca jer je rođen samo tri nedelje pre krvave likvidacije jednog od vođa nekada najoragnizovanijeg klana u Srbiji.

U noći između 26. na 27. novembra 1999. godine  Šijan je zaustavio svoj „mercedes 600“, prepoznatkjivih registracija BG 600-000 na uglu Nemanjine i Ulice Svetozara Markovića.

Posle ponoći, s njegove leve strane, zaustavilo se nepoznato vozilo iz koje je ubica ili  više njih ispalilo 18 hitaca. Jedni su tvrdili da je pucano iz automatskog pištolja „škorpion“, a drugi  automatske puške M-70A.

Šijan je izdahnuo na licu mesta, a njegov „mercedes“ nastavio je da se kreće nizbrdo preko tramvajskih šina, a potm udario u parkirano vozilo.

Iako je bilo mnogo nezvaničnih teroija o tome ko je i zašto ubio Šijana, zvanična istraga se faktički nikada nije pomerila sa polazne tačke, da ga je ubila NN osoba.

U nezvaničnim medijskim saznanjima, kao mogući ubica pominjao se Zoran Uskoković Skole, ubijen godinu dana kasnije, ali i Milorad Ulemek Legija, bivši komandat JSO, kasnije osuđen za ubistvo premijera Srbije.

Zoran Šijan i Arkan
facebook
Željko Ražnatović Arkan i Zoran Šijan

Zoranova majka Milica Šijan, koja je preminula 18 godina posle njegove smrti, za života je odbacivala teoriju da je njenog sina ubio Legija, tvrdivši da su njih dvojica bili u dobrim odnosima. Za smrt svog sina optuživala je Državnu bezbednost.

Vaspitni šamar za Marka Miloševića, olovo za sina

-Mog sina je ubio neko mnogo moćan. Verovatno je u njegovo ubistvo umešana i bivša Služba državne bezbednosti. Ne mogu da uprem prstom ni u koga, ali znam samo da se dva-tri meseca pre smrti posvađao s Markom Miloševićem i da ga je tada ošamario. Rekao mi je da je Marko Milošević učinio nešto loše, nehumano, i da mu je on zapretio. Pitala sam ga da li zna da je udario sina tadašnjeg predsednika države, a ne nekog običnog čoveka, ali mi je on rekao da je postupio ispravno, rekla je za života Milica tokom jedne ispovesti.

Godinu dana pre ubistva, policija je upala u sedište “surčinske mafije” u Kotobanji i  tom prilikom zaplenila ukradene luksuzne automobile i oružje.

U Višem sudu u Beogradu danas je za 29.novembar zakazano izricanje presude Vukašinu Šijanu i Marku Vidakoviću povodom optužbi da su učestvovali u pucnjavi u restoranu "Užice" na Autokomandi kada je teško ranjen mladić Marko K.

Vukašin Šijan
Facebook
Vukašin Šijan, Zoranov najmlađi sin

Prema optužnici, 5. marta ove godine, oko sedate sati ujutro, u restoranu u kojem su okrivljeni sedeli zajedno za stolom, najpre je Šijan ušao u verbalnu raspravu sa gostima lokala koji su sedeli za susednim stolom.

Krvavi doručak u "Užicu"

Tom prilikom je devojku koja je sedela za susednim stolom udario pesnicom u glavu, usled čega je ona pala preko stolica, a pošto je A.K. krenuo da spreči dalji napad na nju, Šijan je i njemu zadao više udaraca po glavi i telu. Kada je iz toaleta izašao Marko K. i video da mu devojku i brata fizički napada okrivljeni, krenuo je da ih odbrani, ali je Vidaković stao iza Šijana repetirao pištolj i pucao.

Marko K. teško je ranjen u nogu, pogođena mu je butna arterija i vena, a Šijan i Vidaković su pobegli sa lica mesta. Obojica će na izricanje presude biti dovedena iz pritvora.

Vukašin Šijan već je bio u zatvoru.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike