Читај ми!

Teniseri Australije protiv Kanade u finalu Dejvis kupa

Teniske reprezentacije Australije i Kanade nadigrale su selekcije Hrvatske i Itlije u polufinalima i plasitale se u finale Dejvis kupa. Oba su završena posle rezultatskih preokreta, a Kanađanima je pobedu praktično obezbedio mladi teniser Feliks Ože Alijasim.

Teniseri Australije su posle 19 godina izborili plasman u finale nadigravši selekciju Hrvatske posle preokreta.

Prvo je Borna Ćorić nadigrao Tanasija Kokinakisa sa 6:4, 6:3 i doneo prednost od 1:0 u duelu, ali je potom De Minor ubedljivo sa 6:2, 6:2 nadigrao za izjednačenje, a onda je o pobedniku odlučio meč dublova.

Hrvatski dubl u sastavu Mate Pavića i Nikole Mektića je jedan od najboljih na svetu i dobili su prvi set sa 7:3 u taj brejku protiv Maksa Parsela i Džordana Tompsona.

U drugom setu, u samom finišu Australijanci uspevaju da naprave brejk i dobiju ga sa 7:5 za izjednačenje, a u trećem prave rani brejk, koji čuvaju do samog kraja za 6:4 i veliku konačnu pobedu.

Slična situacija je viđena i u duelu Kanade i Italije a junak meča i igrač odluke je bio Feliks Ože Alijasim.

Italijani su prvi poveli u meču zahvaljujući Lorencu Sonegu koji je napravio iznenađenje i savladao Šapovalova sa 7:6, 6:7, 6:4.

A onda je mladi Feliks Ože Alijasim prvo poravnao skor trijumfom protiv Lorenca Musetija sa 6:3, 6:4, a onda je u dublu sa Vasekom Pospišilom savladao Beretinija i Fonjinija sa 7:6(7:2), 7:5 za plasman u finale.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво