Nova vest
Fudbal

Subota, 26.11.2022.

23:55

"Mesiju je dovoljno 30 sekundi da vas ugrozi"

Selektor fudbalske reprezentacije Meksika Herardo Martino rekao je da će se njegova ekipa do kraja boriti za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Posao biti težak posle poraza od Argentine u drugom kolu turnira u Kataru.

"Napravili smo malu grešku i Mesi je postigao gol. Onda je došao drugi gol. Mesiju je potrebno samo pet minuta da vas ugrozi, čak i 30 sekundi. Sve dok imamo šansu, moramo da pokušavamo. Saudijska Arabija će morati da pobedi, a moraćemo i mi. U životu i fudbalu moramo da znamo kako da se vratimo i iskoristimo šanse. Moja ekipa ima šanse, iako je teško", rekao je Martino posle utakmice.

Meksiko je izgubio od Argentine sa 2:0 u utakmici drugog kola Grupe C na Svetskom prvenstvu. Golove su postigli Lionel Mesi u 64. i Enco Fernandes u 87. minutu.

Posle dva kola na tabeli Grupe C Poljska je prva sa četiri boda, Argentina i Saudijska Arabija imaju po tri, a Meksiko ima jedan bod.

U poslednjem kolu 30. novembra Argentina će igrati protiv Poljske, a Meksiko protiv Saudijske Arabije.

Martino je rekao da je njegova ekipa dobro igrala protiv Argentine i da je siguran da će dati sve od sebe u poslednjem kolu protiv Saudijske Arabije.

"Zaustavili smo Argentinu i sat vremena nije napravila šansu. Igrali smo tako jer smo smatrali da je to najbolji način da se suprotstavimo Argentini. Imali smo dva brza napadača i želeli smo prostor za njih. Verovatno nismo uspeli da uradimo ono što smo očekivali, a ponekad nam je nedostajao zadnji pas"
, rekao je Martino.

"Mesi je imao prostora kod gola, pošto smo pogrešili. Ali ne mislim da je imao dovoljno prostora tokom utakmice. Za ovo smo živeli godinu i po dana i znam kako se ljudi osećaju", dodao je meksički selektor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve